Lelőtt medvét találtak a terepjáró csomagtartójában


Lelőtt medve tetemét szállította egy terepjáró csomagtartójában két férfi, Brassó egyik kijáratánál. A rendőrök lefülelték, és orvvadászat, illetve a zsákmány elszállítása miatt őrizetbe vették őket – jelentette be a Román Rendőrség.

Közúti ellenőrzés során, Brassó város egyik kijáratánál, az 1-es országúton találták meg a rendőrök egy medve takaróba csavart tetemét egy terepjáró csomagtartójában.

„Július 5-én a Brassói Rendőr-felügyelőség emberei ellenőrzésre megállítottak egy terepjárót az 1-es országúton, Brassó Predeal felőli bejáratánál. A gépjárműben egy 27 és egy 29 éves férfi ült. Az ellenőrzés során a rendőrök a gépjárműben egy medve tetemét fedezték fel, pokróccal letakarva, illetve két távcsöves vadászpuskát találtak” – derül ki a rendőrségi közleményből.

A rendőrök megállapították: a fegyvereket a két férfi legálisan tartotta, ám a levadászott állatra nem tudtak engedélyt felmutatni.

Az ügyben bűnvádi eljárás indult, orvvadászat, és a zsákmány elszállítása miatt. A két férfit 24 órára őrizetbe vették a brassói bíróság ügyészei.

Szabadság

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk