Lövöldözés Marosvásárhelyen: a szörnyű gyilkosság előzményei


Fotó: Zi de zi


Megfenyegette és meg is verte későbbi gyilkosa azt a 28 éves nőt, akit vasárnap este lelőttek egy marosvásárhelyi, Egyesülés negyedbeli szórakozóhelyen. A feltételezett elkövető, egy 30 éves férfi zaklatása miatt az áldozat telefonon segítséget kért a rendőrségtől, mire tájékoztatták arról, hogy lehetősége van a férfi távoltartását kérni, és szükség esetén a családon belüli erőszak áldozatai számára kialakított otthonba is költözhet. A rendőrség bűnügyi dossziét nyitott a férfi ellen, és átadta az ügyet az ügyészségnek.

A nő múlt szerdán ügyvéd útján kérte a volt élettárs távoltartásának az elrendelését, de nem kérte, hogy a bíróság sürgősségi eljárással tárgyalja az ügyet. A gyilkosság az előtt történt, hogy a bíróság a távoltartásról rendelkezhetett volna.

A Maros megyei törvényszék hétfőn 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a gyilkossággal gyanúsított férfit.

A Mediafax hírügynökség ügyészségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a férfi vasárnap este sörétes vadászfegyverrel hatolt be a lokálba, ahol a 28 éves volt élettársa dolgozott, és rálőtt a nőre, majd elszaladt. A lövés a lokál egyik vendégét is megsebesítette. A kórházba szállított nő belehalt a sérüléseibe.

Az elkövetőt nem sokkal később elfogták. A csendőrök megtalálták a fegyvert is, amelyet az elkövető menekülés közben eldobott. A hatóságok szerint a 30 éves férfi szerelemféltésből követte el tettét. Az áldozat egy két és fél éves gyermek édesanyja.

az MTI jelentése alapján

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk