Meglőttek egy parlamenti képviselőt reggeli edzése közben


Több lövést adtak le Steve Scalise amerikai képviselőre Virginia államban szerdán, a képviselő megsebesült – jelentette az amerikai média.

A jelentések szerint a lövöldözés egy republikánus kongresszusi csoport reggeli baseball-edzésén zajlott le Alexandria városban, Washington közelében. Egy férfi puskával adott le lövéseket a sportoló képviselőkre, az edzésen jelen levő biztonsági őrök viszonozták a tüzet. A rendőrség őrizetbe vette a lövöldözőt.

A lövöldözésnek több más sebesültje is van, köztük két rendőr. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy az 51 éves, republikánus Scalise sebesülése mennyire súlyos. Kórházba vitték, az első hírek szerint állapota stabil.

A louisianai Steve Scalise a kongresszus egyik legmagasabb rangú republikánus képviselője: a párt alsóházi hierarchiájának harmadik helyét, a frakció fegyelmi és szervezési ügyeiért felelős “whip” pozícióját tölti be.

Donald Trump elnök közölte: tudomása van az incidensről, és az alelnökkel együtt szoros figyelemmel követi a fejleményeket. Trump a Twitteren igaz barátnak és hazafinak nevezte Steve Scalise-t.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk