Megölte a medve a gyergyóalfalui férfit


Minden bizonnyal medvetámadás áldozata lett egy 69 éves, gyergyóújfalui férfi, akinek holttestét erdei házától 150 méterre találta meg felesége és a keresésére indult két további segítő.

A Hargita megyei rendőrség szerint az erdei háznál holtan talált ember halálát „nagy valószínűséggel“ medvetámadás okozta. A 69 éves gyergyóújfalui férfi reggel távozott otthonról, feleségének azt mondta, hogy a gyergyószentmiklósi piacra megy vásárolni. Mivel délután 4-kor sem volt még otthon, felesége két falubelijével együtt keresésére indult a férfi erdei házához. Az eltűntet az erdei háztól 150 méterre, holtan találták meg.

Az asszony és két segítsége bevitték a férjet a házba, abban a reményben, hogy sikerül feléleszteniük. Nem jártak szerencsével, de a kihívott rendőrök, mentősök és hegyimentők is csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mentősök szerint a férfi sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad, valószínűleg medve oltotta ki az életét.

A gyergyószentmiklósi hegyimentők a Facebookon számoltak be vasárnap arról, hogy szombat este medvetámadás miatt riasztották őket.

„Nyolcfős mentőcsapatunk a nehezen járható terep ellenére gyorsan kiért a helyszínre. A küldetést nagyon megnehezítette a rossz időjárás. Az áldozatra egy erdei házban találtak rá, de több próbálkozás után sem sikerült újraéleszteni. Az első vizsgálatok és a sebek súlyossága arra utal, hogy a halál jóval a mentősök kiérkezése előtt állt be. A kriminológusok helyszínre érkezése után a holttestet levitték a hegyről, és átadták a hatóságoknak“

– írta a Salvamont.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával kivizsgálást indítottak.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk