Óriási pénzt kaszáltak az elmúlt hétvégén a rendőrök Virágvasárnap alkalmából


Képünk illusztráció


Maros megyében 177 ezer lejre szabtak ki szabálysértési bírságot a rendőrök, 650 személyt büntettek és 42 gépkocsivezetői engedélyt bevontak, tájékoztatta lapunkat hétfőn a megyei rendőrfelügyelet.

A virágvasárnapi hétvégén fokozott erőkkel voltak jelen az utcákon, tereken és közutakon, ezzel is magyarázható, hogy komolyabb közlekedési baleset nem történt, írták közleményükben. Csendháborításért, de gyorshajtásért, ittas vezetésért és egyéb közlekedési szabálysértésekért is büntettek. Nagyhéten is változatlanul fokozott készültséget rendeltek el a karhatalmi intézménynél, hogy semmi ne zavarja az itt lakók húsvéti készülődését, derül még ki a közleményből.

Országosan amúgy mintegy 25.000 kihágást észleltek, és több mint 9 millió lejre büntettek a rendőrök a virágvasárnapi hétvégén. A rendfenntartó szervek ezer gépjárművezetői engedélyt vontak be – írja közleményében az Országos Rendőrfelügyelet.

A rendőrség ebben az időszakban 1.599 ellenőrzést tartott az országban. Az akciók során 38 körözött személyt fogtak el, közülük 36-ot országosan kerestek, míg két személy ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben – írja az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk