Rendőrség: önként látogatta meg feltételezett gyilkosát Benedek Orsolya


A Marosvásárhelyi Törvényszék vasárnap reggel elrendelte a holtan talált marosvásárhelyi orvosnő feltételezett gyilkosának 30 napos előzetes letartóztatását – írja a Mediafax. Benedek Orsolya önként látogatta meg a gyanúsítottat – tudta meg a Maszol a rendőrségtől.

Mint ismert, a 27 éves fiatalember a gyanú szerint megölte a marosvásárhelyi orvosnőt, a holttestet pedig bedobta a Koronkán bérelt házának udvarán lévő kútba. A holttest szombat reggel került elő egy házkutatás során. A gyanúsítottat akkor 24 órára őrizetbe vették, az ügyészek kérték a bíróságtól az előzetes letartóztatását.

Sajtóinformációk szerint Benedek Orsolyát érzelmi szálak fűzték a Koronkán élő fiatalemberhez. A Maros megyei rendőrség szóvivőjének helyettese, Carmen Frandeș a Maszol kérdésére ezt nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Hangsúlyozta azonban, hogy az már bizonyos: a marosvásárhelyi orvosnőt nem rabolta el a feltételezett gyilkosa, ahogy eredetileg a nyomozóhatóságok feltételezték, hanem önként ment a Koronkán élő barátja házába. A fiatalembernek így nem emberrablás, hanem gyilkosság gyanúja miatt rendelte el vasárnap reggel az előzetes letartóztatását a törvényszék.

A Mediafax rendőrségi forrásokra hivatkozva arról is írt, hogy nem szándékos emberölés történt. A pár állítólag veszekedett, a fiatalember pedig hirtelen felindultságból leütötte Benedek Orsolyát. Az orvosnő belehalt a sérüléseibe. Feltételezett gyilkosa pánikba esett, és megpróbálta eltűntetni a holttestet. Ezeket az információkat Carmen Frandeșnek nem állt módjában megerősíteni. A szóvivő a további részletekért az ügyészséghez irányított.

A szomszédai szerint a fiatalember nős, egy gyermek apja, ám felesége elköltözött tőle. Azóta a koronkai házban többször is látták a helybéliek Benedek Orsolyát. Az még nem világos, hogy a gyanúsítotté volt-e az a furgon, amelybe egy térfigyelő kamera felvétele szerint az orvosnő beszállt múlt vasárnap este a marosvásárhelyi Auchan City parkolójában.

maszol

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk