Részegen hajtott a villanyoszlopnak, kiderült, hogy drogot is fogyasztott


A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy paksi férfi ellen folytattak több bűncselekmény elkövetése miatt.

Az eljárás tavaly május 19-ére nyúlik vissza, amikor egy 25 éves paksi férfi az éjszakai órákban az általa vezetett Mercedes típusú személygépkocsival a 65-ös főúton Kétyen közlekedett, emlékeztet beszámolójában a police.hu. A gépkocsivezető – vélhetően ittassága miatt – egy balra ívelő kanyarban fékezés nélkül az út melletti beton villanyoszlopnak ütközött, amely kitörött. A jármű ezután a füves útpadkán egy gyümölcsfát is kidöntött, és egy ingatlan kerítését megrongálta.

A férfival szemben a helyszínen a rendőrök alkoholteszteres vizsgálatot végeztek, és megállapították, hogy ittas volt, mikor a baleset történt. Ruházatának átvizsgálása során zsebéből alufóliába csomagolt ismeretlen eredetű anyag is előkerült, amelyről a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy kábítószer. Az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezik.  A férfi a balesetet követően az állampolgárokkal és a rendőrökkel is agresszív magatartást tanúsított.  

A 25 éves elkövetővel szemben a bonyhádi rendőrök szabálysértést és büntetőeljárást is kezdeményeztek. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki ittas járművezetés vétség és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A bonyhádi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

  • police.hu
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk