Riadalom a Wizz Air londoni járatán


Komoly riadalmat keltett egy fiatal férfi egy Lengyelország és Anglia között közlekedő utasszállító repülőgépen szombaton késő este.

A magyar tulajdonú Wizz Air Katowicéből indult járata már csak félórára volt lutoni célállomásától, amikor a húszas évei­ben járó férfi a gép elejéből beljebb ment, s leült egy, a szárny mellett helyet foglaló nő mellett. Ez követően az utas a nő mellől hirtelen megpróbálta kinyitni a repülő biztonsági ajtaját azzal a céllal, hogy menet közben kiszállhasson. Terve azonban nem járt sikerrel, köszönhetően annak a három, a jelenlévők leírása szerint nagydarab, lengyel férfinak, akik közbeléptek, és leteperték a zavart fickót.

A BBC-nek nyilatkozott az egyik szemtanú, David Salon, aki szerint a lengyel nemzetiségű őrjöngő már a reptéri buszon is furán viselkedett. Miután a járat leszállt Lutonban, az utasoknak a rendőrség megérkezéséig a gépen kellett ma­radniuk. Az ülésbe biztonsági övvel lekötözött férfit végül a repülés biztonságának veszélyeztetése miatt letartóztatták, bár a küzdelem miatt kisebb sé­rüléseket szenvedett, így kórházba is kellett szállítani.

Bors, a BBC jelentése alapján

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk