Sokan megsérültek egy személyvonat és egy tehervonat ütközésében Németországban


Összeütközött egy személyszállító és egy teherszállító vonat kedd este a németországi Neuss közelében, a balesetben valószínűleg több tucatnyian megsérültek.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője a Bild című lapnak azt mondta, hogy legkevesebb 50 ember sérülhetett meg az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Neuss mellett fekvő Meerbuschnál történt balesetben.

A Deutsche Bahn (DB) állami vasúttársaság közleménye szerint egyik leányvállalatuk, a DB Cargo szállítmányozási cég egy tehervonata a Krefeld és Neuss közötti vasútvonalon 19:30 körül összeütközött egy regionális expresszel, amelyet a National Express nevű társaság üzemeltet. Mint írták, az első jelentések szerint 20 ember sérült meg a balesetben.

Meerbusch tűzoltósága a Twitteren 21 órakor azt írta, hogy a személyvonaton nagyjából 150 utas tartózkodhat, és a tőlük kapott első információk alapján öten sérültek meg. A tűzoltók egyelőre nem férnek hozzá a szerelvényhez, munkájukat akadályozza egy leszakadt felsővezeték, amelyet még földelni kell.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk