Tétlenül nézték, ahogy agyonverik a nőt a szektások


Egy szekta tagjai percek alatt agyonvertek egy nőt a kelet-kínai Santung tartomány egyik gyorséttermében. A részben videón is megörökített kegyetlenség sokkolta a kínai közvéleményt, sokan a történteket végignéző emberek, alkalmazottak felelősségét is felvetik. Egy ötvenes éveiben járó férfi, két lánya és egy fia, valamint két másik nő Csaojüan város McDonald’s-éttermének vendégeit járták sorra, azok telefonszámát kérve. Mint utóbb kiderült, sokan megadták, mások hamis számot mondtak be, de egy szendvicsét egyedül fogyasztó, harmincas éveiben járó – Vu családnevű – nő csak annyit mondott, másnál próbálkozzanak.
 A visszautasítás felingerelte a csoportot. A választ egyikőjük „sátáni megnyilatkozásnak” titulálta, majd „sátán!” kiáltások közepette székekkel támadtak a nőre. A kopasz családfő pedig egy felmosó fém nyelével kezdte ütlegelni. Néhány percen belül eszméletét, majd életét vesztette. Támadói még akkor is rugdalták és verték a fejét a már törött felmosóval, amikor a rendőrök megérkeztek. A nő a férjét várta, a házaspárnak egy ötéves kisfia van.
 A tanúk elmondása szerint a csapat megfenyegette a jelenlévőket, hogy aki beavatkozik, vagy telefonál, a helyszínen hal meg. Az étterem egy alkalmazottja megsérült. Ennek ellenére a közösségi médiában, valamint az országos sajtóban is nagy visszhangot keltett esettel kapcsolatban az elhunyt nő hozzátartozói és a hozzászólók tömege is azt firtatja: hogy lehet, hogy a vendégek elmenekültek, akik pedig ott maradtak, tétlenül nézték végég a drámát. Felvetik: lehettek volna bátrabbak, hiszen a támadóknál sem lőfegyver, sem kés nem volt. Tovább…

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk