Vízbe fulladt három nyolcadikos diák a számtan képességvizsga után


Három vízbefulladásos eset történt szerdán délután az országban. Mindhárom áldozat nyolcadikos diák, aki a matematika képességvizsga után fürödni ment – számolt be a News.ro.

Két eset a Dolj megyei Segarceán történt. Két 15 éves fiú a helyi vasútállomás mögötti tóban megmártózva akarta elfelejteni a számtan vizsga izgalmait. A parton lévő társaik lettek figyelmesek arra, hogy egyszer csak eltűntek a vízben.

A Dolj megyei készenléti felügyelőség búvárokat küldött a helyszínre, és kihívták a SMURD mentőhelikopterét is. A két fiút fél órás eltéréssel találták meg a tóban. Egyiküket sem sikerült újraéleszteni. A Dolj megyei rendőrség közlése szerint az áldozatok tiltott helyen fürödtek.

A harmadik eset a Mehedinți megyei Simian községben történt. Egy 15 éves fiú a matematika képességvizsga után közölte a szüleivel, hogy fagylaltozni megy a barátaival. Ehelyett a közeli Topolnița folyóhoz ment fürdeni.

Osztálytársai szerint a fiú annak ellenére lépett be a vízbe, hogy nem tudott úszni. Egy áramlat elsodorta, és eltűnt a szemük elől. A gyermek élettelen testét tízperces keresés után találták meg a készenléti felügyelőség csónakba ülő tűzoltói. A fiút azonnal kórházba szállították, de az orvosok nem tudták újraéleszteni.

maszol

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk