A kapus volt a Chelsea hőse


Egyöntetű vélekedés szerint elsősorban Thibaut Courtois kapusnak köszönhető, hogy a Chelsea a számára kedvező 1-1-es döntetlent ért el a Paris Saint-Germain vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. “Az 1-1 megfelel annak, hogy az egyik félidő a Chelsea-é, a másik a PSG-é volt, de őszintének kell lennünk, a helyzetek alapján ellenfelünk közelebb állt a győzelemhez” – mondta a meccset követő sajtótájékoztatón José Mourinho, a londoniak vezetőedzője, akinek csapata mindössze egyetlen kapura lövéssel próbálkozott az egész találkozón. A portugál tréner kiemelte Courtois teljesítményét, mint mondta, két-három rendkívül fontos védést mutatott be.

A francia csapat játékosai szintén elismerően szóltak a belga hálóőrről. David Luiz például kijelentette, könnyedén nyertek volna, ha Courtois nem véd ilyen kiválóan. A továbbjutást firtató kérdésre Mourinho nem reagált egyértelműen, csupán annyit jegyzett meg, hogy a PSG nagyszerű csapat fantasztikus játékosokkal, és kiemelte támadóit, Lavezzit, Ibrahimovicot és Cavanit. Laurent Blanc hasonló értelemben nyilatkozott, azt mondta, csapata Európa bármely stadionjában képes eredményesen futballozni.
A kiállított Xabi Alonso elhagyja a pályát a Sahtar Donyeck-Bayern München BL-nyolcaddöntőn – fotó: EPA/Andreas Gebert
A másik keddi találkozón a Bayern München gól nélküli döntetlent játszott a Sahtar Donyeck vendégeként. Josep Guardiola, a bajorok spanyol vezetőedzője szerint csapata irányította a mérkőzést, az első félidőben volt három-négy lehetősége, ezek viszont kimaradtak, a folytatásban pedig túl hosszú időn át kellett emberhátrányban játszani Xabi Alonso kiállítása miatt. “Nyernünk kell a visszavágón, és nyerni is fogunk” – szögezte le Guardiola. Mindkét párharc visszavágóját március 11-én rendezik. MTI ► Sportolna a gyerek? Irány a Focisuli!

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk