A Sepsi OSK kiütötte a Poli Iași-ot


Fotó: Sepsi OSK.

Fotó: Sepsi OSK.

A Sepsi OSK 6-0-ra legyőzte hazai pályán a Jászvásári CSM Politehnicát pénteken a 2024-es év első hivatalos mérkőzésén, a labdarúgó Szuperliga 21. fordulójában.

A Sepsi lendületesen kezdte az új évet. A székelyföldi alakulat már a félidőben 3-0-ra vezetett a Poli Iași ellen a 21. forduló első mérkőzésén. Florin Ilie a 20. percben a saját hálójába továbbított, a házigazda együttes így öngóllal került előnybe. A 34. percben a háromszékiek büntetőhöz jutottak, miután Martac a saját büntetőterületén kezezett, Cosmin Matei pedig értékesítette a tizenegyest. Újabb hat perc elteltével Nicolae Păun állította be a félidei eredményt, 3-0 a Sepsi javára.

A 63. percben Kallaku is betalált, majd a 84. percben Marius Ștefănescu öt gólosra növelte a különbséget az eredményjelzőn. A mérkőzés utolsó találatát a 88. percben Mihai Bălașa szerezte büntetőből, miután a korábban a Sepsi OSK-nál is szerepelt Bouhenna rátaposott Ștefănescu lábára.

A Sepsi 6-0-ra győzött, ez a Bernd Storck edzette csapat szezonbéli legkategorikusabb győzelme. A székelyföldi együttes 33 ponttal az 5. helyen áll a tabellán. A Jászvásári CSM Politehnica 23 ponttal a 14. helyen áll.

Játszottak:

  • SEPSI OSK: Niczuly – Oteliţă, D. Ciobotariu, Kecskes (M. Bălaşa, 74.), Fl. Ştefan – N. Păun, J. Rodriguez (I. Gheorghe, 75.) – M. Ştefănescu, C. Matei (Aganovic, 62.), Varga (Kallaku, 62.) – Debeljuh (Rondon, 83.).
  • POLI IAŞI: Lung jr. – Martac (Todoroski, 46), Fl. Ilie, M. Katanec, R. Ispas – Jatoba, Itu (Allanzinho, 64.), Marchioni, R. Ion (Bouhenna, 46.) – A. Gheorghiţă (Stefanovic, 74.), Harrison (S. Buş, 81.).

Sárga lap: Oteliţă (4.).
Vezette: Adrian Cojocaru – Marius Badea, Alexandru Vodă – Mihai Amorăriţei.
VAR-szoba: Kovács Szabolcs – Andrei Moroiţă.
Ellenőr: Marcel Savaniu.

  • Mediatica
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk