A Viitorul vagy a FCSB nyerte a bajnokságot? Ítéletet hirdetett a Nemzetközi Sportdöntőbíróság


A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése szerint a Gheorghe Hagi által alapított és működtetett Viitorul Konstanca nyerte a román labdarúgó-bajnokságot a 2016-2017-es idényben – közölte csütörtökön a Román Labdarúgó Szövetség.

A CAS csütörtökön határozott így, miután a második helyen végzett FCSB (volt Steaua Bucuresti) megóvta a végeredményt a román labdarúgás szervezési szabályzata 27. cikkelyének 3-as pontja alapján.

A Viitorul és a FCSB a bajnokság végén azonos pontszámmal végzett, de azért ítélték a konstancai csapatnak a bajnoki serleget, mert a román szövetség és a bajnokságot szervező Román Hivatásos Labdarúgó Liga úgy értelmezte a vitatott cikkelyt, hogy csak a rájátszásban lejátszott egymás elleni mérkőzések eredményeit veszik figyelembe. A Gigi Becali üzletember által finanszírozott FCSB szerint a rájátszás mellett a két csapat alapszakaszbeli egymás elleni eredményeit is be kell számítani, ami a bukaresti csapatnak kedvezett volna.

A bukarestiek keresetét elutasította a CAS, amely így helyben hagyta a román szövetség június eleji döntését, miszerint a Viitorul lett a bajnok.

A konstancai Viitorul csapatát George Hagi, minden idők legjobb román futballistája alapította nyolc évvel ezelőtt. Az együttes kerete többnyire saját nevelésű fiatal labdarúgókból áll.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk