Az ötödosztályba száműzték a tavalyi foci-Eb magyar hősét


Tavaly még egy ország ünnepelte Stieber Zoltán, amikor a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon látványos gólt rúgott Ausztriának, és tevékeny részese volt a magyar válogatott bravúrjainak. Most viszont klubja, a Kaiserslautern az ötödosztályú tartalékcsapatába sorolta vissza.

Stieber Zoltánt és Jacques Zouát a német labdarúgó-bajnokság ötödik vonalában szereplő tartalékcsapathoz irányították a Kaiserslauternnél – írja a Die Rheinpfalz. A Nemzeti Sport cikke szerint a jelzés egyértelmű: a nem túl jó idényt produkáló – a másodosztályban a 13. helyen végző – patinás klubnál a jövőben nem számítanak a magyar és a kameruni légiósra.

Mindketten 2016 nyarán érkeztek a csapathoz az akkori edző, Tayfun Korkut kérésére, és bár Stieber biztatóan kezdte a szezont, a folytatásban sérülés és betegség hátráltatta, visszatérve a kispadon találta magát, és a januárban munkába álló új tréner, Norbert Meier már alig-alig adott neki játéklehetőséget.

A 28 éves magyar futballistát aligha érte váratlanul a mostani döntés: nemrégiben a Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy nem érzi a bizalmat, és nem lenne ellenére az országváltás. Stiebert még két évig köti szerződés a Kaiserslauternhez.

Inforádió

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk