BL: Ronaldo mesterhármasával háromgólos előnyben a Real


A Real Madrid hazai pályán háromgólos győzelmet aratott városi riválisa, az Atlético felett a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, keddi felvonásán.

A címvédő királyi gárda mindhárom gólját Cristiano Ronaldo szerezte. A BL bevezetése óta még egyetlen csapatnak sem sikerült egymás követő két évben diadalmaskodnia.

A visszavágót jövő hét szerdán rendezik.

Az első perctől kezdve a Real futballozott fölényben és az aranylabdás Cristiano Ronaldo fejesével már tíz perc után előnybe került a hazai csapat, igaz, a támadás során egyszer lesen volt a portugál támadó. A gól sem változtatott a játék képén, a királyi gárda nyomasztó fölényben játszott, ezt jól mutatja, hogy amíg Real 11-szer, addig az Atlético mindössze egyszer próbálkozott kapura lövéssel, de akkor sem akadt dolga Navasnak.

A folytatásban is a címvédő uralta a meccset, ugyanakkor a második játékrészben már meddő volt a fölénye, nem találta a rést a vendégek stabil védekezésén. Ennek ellenére Ronaldo második találatával megduplázta az előnyt, ugyanis nem tudott felszabadítani a védője, ő pedig a hibát kihasználva 16 méterről lőtt gólt. A hátralévő időben kitámadott az Atlético, ezt pedig egy gyors ellentámadással “megbüntette” a Real, amely így kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót.


Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés: Real Madrid-Atlético Madrid 3-0 (1-0)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, v.: Martin Atkinson (angol)
Gólszerző: Ronaldo (10., 73., 86.).
Sárga lap: Isco (48.), illetve Koke (26.), Niguez (53.), Savic (83.)
Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, a szünetben), Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco (Asensio, 68.), Benzema (Lucas, 78.), Ronaldo
Atlético Madrid: Oblak – Lucas, Savic, Godin, Filipe Luis – Koke, Gabi, Niguez (Gaitan, 58.), Carrasco (Correa, 68.) – Griezmann, Gameiro (Torres, 57.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk