Bajnokságra kész a Vásárhelyi Szörnyek (Mures Monsters) amerikaifoci-csapata


Két hét múlva elkezdődik az országos amerikai futball bajnokság, amelyben a Vásárhelyi Szörnyek (Mureş Monsters) csapata immár második alkalommal vesz részt. Hét hónapos felkészülés és a Kolozsvári Crusaders ellen, lejátszott felkészítő mérkőzés után február hónap végén a csapat tagjai egy háromnapos edzőtáborba vonultak a Nyárád-menti Nagyadorjánba, előkészítendő az új szezon mérkőzéseit. A napi három edzés (erőnléti és elméleti) által lehetőség nyílt a játékosok erőnléti állapotának felmérésére, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek a játékszituációk gyakorlására is.

Az új szezonban hat csapat vesz részt az országos bajnokságban, az észak-nyugati csoportot a Temesvári 89ers, a Kolozsvári Crusaders és a Resicabányai Locomotives került, a dél-keleti csoportban a vásárhelyiek mellett a két fővárosi csapat, a címvédő Rebels és a Warriors szerepel. A lebonyolítási rendszer egyedi, hisz minden csapat kétszer mérkőzik meg csoportbeli ellenfeleivel és egy csoportközi forduló keretében egy csapattal az másik csoportból. A Szörnyek első mérkőzésére március 22-én, vasárnap este kerül sor a Rebels otthonában, majd az első hazai találkozóra egy hét múlva, 29-én de. 11 órakor a meggyesfalvi pályán a Warriors ellenében. Ezután még legalább kétszer lépnek pályára hazai közönség elé a vásárhelyiek, április 19-én a Crusaders ellel, majd május 9-én a Rebels ellen.
Az erőviszonyokat tekintve a Monsters csapata nem tartozik az éremesélyesek közé, de ennek ellenére céljuk a tisztességes helytállás és a játék fokozatos javítása. A tavalyi szezon vége óta 12 új ember (rookies) csatlakozott a csapathoz, így az eredményeknél is fontosabb ezeknek az embereknek az integrálása a csapatba. Ugyanakkor az edzői stáb is kiegészült, ifj. Szöllősi László munkáját hárman segítik: Fülöp Csaba a védelem koordinátora, Mocanu Mihai a dobók, futók és elkapók edzéseit vezeti, míg Derzsi Szabolcs a falemberek munkájáért felel. közlemény

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk