Bejelentették, ki a Marosvásárhelyi ASA új edzője


Vége a találgatásoknak: kedden délután ismertté vált, ki a Marosvásárhelyi ASA 1. ligás labdarúgó-csapat új edzője. A klub szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében azt írták: a továbbiakban Petre Grigoraș irányítja az alakulatot.

Az új edző 1999-ben a Konstancai Farulnál kezdte pályafutását mint másodedző, 2000-ben ugyanitt vezetőedzővé nevezték ki. 2002-ig töltötte be a tisztséget. Pályafutása következő állomásai: Onești FC (2002-2003), Petrolul Moinești (2003-2004), Konstancai Farul (2004-2005), Galaci Oțelul (2005-2009, 2013), Jászvásári Poli (2009-2010), Zsilvásárhelyi Pandurii (2010-2013, 2014), Kolozsvári CFR (2013).

Petre Grigorașt Marian Dinu segíti majd az ASA-nál másodedzői minőségben, illetve Ciprian Prună lesz az erőnléti felelős.

“Nagyon megörültem az ASA felkérésének – nyilatkozta az új szakvezető a klub honlapjának, kedden. – Nem sokat gondolkodtam a dolgon, számomra is jó lehetőség. Már vártam, hogy újra edzősködhessek, remélem, hogy olyan teljesítményt nyújtunk majd, amellyel örömet szerzünk a szurkolóinknak. Figyelemmel követtem az együttes szereplését a televíziós közvetítésekben, és azt mondhatom róla, hogy vagány csapat, elegáns közelmúlttal. Megnyerte a Szuperkupát, az elmúlt évadban az utolsó fordulóig harcban állt a bajnoki cím megszerzéséért. Úgy tudom, jó feltételek állnak rendelkezésre, nagyon szép edzésközpontja van a csapatnak, stadionja szép látványt nyújt. Emlékszem, valahányszor Marosvásárhelyen jártam mint ellenfél, mindig mély benyomást tett rám a létesítmény hangulata, az emberek viselkedése.”

Hozzátette: az első számú célkitűzés természetesen az, hogy az alapszakasz után a csapat a felsőházban szerepeljen a rájátszásban. “Amint ez teljesült, gondolhatunk egyebekre is. Mindössze két mérkőzés választ el attól, hogy újabb serlegért – a Románia-kupáért – játszhassunk” – engedett betekintést abba, milyen elvárást fogalmazhattak meg vele szemben a klub vezetői.

A marosvásárhelyieknek ebben az évadban Petre Grigoraș a negyedik edzőjük, Dan Petrescu, Vasile Miriuță és Cristiano Bergodi után. Utóbbi az év utolsó mérkőzése előtt távozott az ASA-tól. Az olasz szakember lehetséges utódaként az elmúlt napokban Bölöni Lászlót és Liviu Ciobotariut is emlegették.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk