BL: Döntőt játszik a Juventus


Idegenbeli sikere után kedden hazai pályán 2-1-re nyert a Juventus az AS Monaco ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, így kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott a fináléba.

A Zebrák már az első félidőben végérvényesen eldöntötték a továbbjutás kérdését, ugyanis Mario Mandzukic és Daniel Alves góljával a szünetben 2-0-ra vezettek. A második játékrészben csak szépítésre futotta a hercegségbeli együttes erejéből Kylian Mbappé révén.

Az olasz csapat története kilencedik fináléjára készülhet a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyet eddig kétszer, 1985-ben és 1996-ban nyert meg. Legutóbb két éve volt érdekelt a döntőben, akkor alulmaradt az FC Barcelonával szemben.

A torinóiak úgy meneteltek a cardiffi fináléig, hogy veretlenek maradtak, kilenc győzelem mellett három döntetlent könyvelhettek el, és 12 meccsen mindössze három gólt kaptak. A Juventusnak esélye van a triplázásra is, mivel az olasz bajnokságot nagy előnnyel vezeti, az Olasz Kupában pedig szintén döntős.

A BL-finálét, melyben a címvédő Real Madrid vagy az Atlético Madrid lesz a Juventus ellenfele, június 3-án rendezik.


Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Juventus (olasz)-AS Monaco (francia) 2-1 (2-0). Továbbjutott: a Juventus kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

Juventus Stadion, 40 ezer néző, v.: Björn Kuipers (holland).
Gólszerzők: Mandzukic (33.), Alves (44.), illetve Mbappé (69.).
Sárga lap: Bonucci (73.), Mandzukic (91.), illetve Falcao (40.), Dirar (51.).
Juventus: Buffon – Barzagli (Benatia, 85.), Bonucci, Chiellini – Alves, Pjanic, Khedira (Marchisio, 10.), A. Sandro – Dybala (Cuadrado, 54.), Higuaín, Mandzukic.
AS Monaco: Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Dirar (Fabinho, 54.), Bakayoko (Germain, 78.), Moutinho, Silva (Lemar, 70.) – Falcao, Mbappé


Az első félidő első részében meglehetősen óvatosan futballozott a két gárda. A Juventus biztos előnye birtokában a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, a hercegségiek pedig ennek nem találták az ellenszerét. Az olasz csapat aztán egyre bátrabban vállalkozott ellentámadásokra, melynek köszönhetően a játékrész közepén több nagy lehetősége is volt, a harmadikat pedig Mario Mandzukic gólra váltotta. A párharc még a szünet előtt végérvényesen eldőlt, amikor a több nagy bravúrt is bemutató Danijel Subasic kiöklözött egy beadást, de a kipattanó labdát Daniel Alves kapásból a kapuba bombázta.

A folytatásban a Monaco erőtlenül próbálkozott a Juventus híresen jó védelme ellen, kevés sikerrel. Az európai futball legújabb tehetsége, Mbappé ugyan szépített, de reális esély nem volt a párharc szorossá tételére, mivel egyre többet akadozott a játék és egyre feszültebbekké váltak a játékosok. A Juventus érett, taktikus és felettébb hatékony játékkal megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk