BL: Először nyolc között a Manchester City


A Manchester City házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a labdarúgóBajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján, ezzel fennállása során először jutott a legjobb nyolc közé. A City sérülés miatt már a hetedik percben elvesztette Vincent Kompanyt. A BL történetében még soha nem kellett ilyen korán lecserélni egy csapatkapitányt, mint most a belga válogatott védőt, ráadásul később a másik középhátvéd, Nicolas Otamendi sem tudta folytatni a játékot. A 61. percig kellett várni az első igazi helyzetre, akkor viszont Jesus Navas a kapufát találta el. Mivel a találkozón nem született gól, a manchesteriek megőrizték az ukrajnai első meccsen szerzett előnyüket, és továbbjutottak.

Ez volt a City 18. hazai BL-meccse, de csak a második, amit kapott gól nélkül teljesített, ugyanakkor története 36. BL-találkozóján most játszott először 0-0-t. A Dinamo Kijev ezúttal szerepelt 14. alkalommal angol csapat otthonában nemzetközi kupameccsen, de továbbra sem tudott nyerni.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Manchester City (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0 ———————————————— Továbbjutott: a Manchester City, 3-1-es összesítéssel. A múlt héten a Benfica, a Wolfsburg, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain biztosította helyét a nyolc között. MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk