Bomba: Bergodi távozott, Bölöni lesz az ASA edzője?


Edző nélkül maradt a Marosvásárhelyi ASA: Cristiano Bergodi közös megállapodással szerződést bontott a klubbal, jelentette be honlapján az alakulat. A döntés némiképpen váratlan, hiszen bár sokat beszéltek az olasz szakvezető távozásának lehetőségéről az utóbbi időben, azt a vasárnapi, Petrolul elleni mérkőzés utáni időszakra valószínűsítették. Az edző már a nap folyamán visszatér hazájába.

Bergodi 14 mérkőzésen irányította az ASA-t a kispadról, 11-szer 1. ligás mérkőzésen, kétszer kupameccsen, és egyszer egy Ligakupás összecsapáson. Az alakulat ötször nyert, hatszor döntetlenre játszott, és háromszor kikapott. A marosvásárhelyi csapat jelenleg a felsőházi rájátszásba jutást jelentő hatodik helyen áll az 1. liga tabelláján, és elődöntős a Románia-kupában. “Cristiano levezette az edzést, aztán bejelentette, hogy távozni akar, és hogy közös megállapodással bontsunk szerződést. Nagyon határozott volt, kijelentette, hogy most akar lemondani. Egyelőre nem világos, ki kerül a helyére. Ami valószínű, hogy az utolsó bajnoki mérkőzésen Gabi Mureşanra és Brandanra bízzuk a csapat szakvezetését. Nem tudjuk ilyen röviden megoldani az edzőkérdést!” – nyilatkozta a DigiSport TV-ben az ASA klubigazgatója, Bogdan Mara. “Több oka is volt Bergodinak, hogy ezt a döntést meghozza. Elismerem, voltak belső ügyek is, mindazonáltal megköszönöm a munkát, amelyet itt végzett, hiszen a csapat helyzete jó, esélyesek vagyunk a felsőházba jutásra, és a Románia-kupa elődöntőjébe is bejutottunk” – tette hozzá.
A DigiSport értesülése szerint az ASA kiszemeltje az edzői tisztségre Bölöni László, akit novemberben menesztettek a szaúdi Al Ittihadtól, és éppen Marosvásárhelyen tartózkodik, ahol megtekintette volt az ASA legutóbbi bajnoki mérkőzését a Jászvásári CSMS ellen (1-1). mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk