Debrecen elleni győzelmével bebiztosította második helyét a Fehérvár


A MOL Fehérvár FC Futács Márkó hajrában elért találatával 1-0-ra legyőzte a kieséstől veszélyeztetett Debrecent szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, így bebiztosította második helyét a bajnokságban. A Vidi győzelme azt is jelenti, hogy sorozatban a 16. bajnoki mérkőzésen sem tudták legyőzni a debreceniek a székesfehérváriakat.

Az első félóra hazai fölényt hozott, de a kapusoknak egyik oldalon sem akadt védenivalója. A félidő hátralévő részében is a Fehérvár birtokolta többet a labdát, ám a masszív debreceni védelemmel nem bírt.

Fordulást követően – az időközben eleredő esőben – megélénkült a meccs: előbb a fehérvári Juhász Roland fejelt a felső lécre, majd a legnagyobb Debrecen-helyzetnél Tunde Adeniji fejesét piszkálta ki a léc alól Kovácsik Ádám. A kieső helyen álló hajdúságiak a mérkőzés végéhez közeledve sem adták fel a biztos védekezést, támadást csak elvétve vezettek. A Vidi próbálkozott becsülettel és Futács Márkó találatával megszerezte a vezetést. A vendégek az utolsó percekre feladták addig taktikájukat, megpróbáltak támadni, de helyzetig sem jutottak, így a Fehérvár otthon tartotta a három pontot.


OTP Bank Liga, 30. forduló: MOL Fehérvár FC – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Mol Aréna Sóstó, 1812 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Futács (83.)
sárga lap: Varga K. (81.)
Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Nikolov 61.), Juhász R., Stopira, Hangya (Vinícius, a szünetben) – Houri, Pátkai (Bamgboye 61.) – Nego, Hodzic (Futács 61.), Petrjak (Kovács I. 86.) – Nikolics
Debrecen: Kosicky – Kusnyír (Bódi, a szünetben), Pávkovics, Szatmári, Barna – Bényei, Csősz (Belényesi 89.) – Kundrák (Baráth 87.), Milunovic (Szécsi 74.), Varga K. – Trujic (Adeniji, a szünetben)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk