Döntés: a Sepsi OSK 3-0-ra megnyerte a magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt mérkőzést


Fotó: FCU 1948.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága szerdán 3-0-s gólkülönbséggel a sepsiszentgyörgyi csapat javára írta a Szuperliga 23. fordulójában a szurkolók magatartása miatt lefújt Sepsi OSK – FCU 1948 Craiova mérkőzést.

A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) honlapján közzétett határozat szerint a craiovai klubot 22.500 lejes pénzbírsággal is sújtották, és a szurkolók nem kísérhetik el a csapatot a következő hat idegenbeli vagy semleges pályán játszandó mérkőzésére.

A fegyelemi bizottság döntése szerint a Sepsi OSK-nak is 25.000 lejes bírságot kell kifizetnie a mérkőzésszervezés szabályainak megsértése miatt.

Az FCU 1948 Craiova és a Sepsi OSK közötti január 26-i mérkőzés 26. percében Andrei Chivulete játékvezető az öltözőbe küldte a játékosokat a szurkolók egy részének idegengyűlölő és rasszista bekiabálásai miatt. Tíz perc elteltével a játékosok visszatértek a pályára, de a bekiabálások folytatódtak, ezért a játékvezető lefújta a mérkőzést.

A történtek után a craiovai klub közölte, hogy meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit a labdarúgócsapatuk.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk