Egyre közelebb az újabb aranyérem Kolozsváron


A Kolozsvári CFR hazai pályán egy góllal felülmúlta az FCSB-t az 1. ligás rájátszás felsőházi 3. fordulójában, vasárnap este.

A koronavírus-járvány miatti szünet után rögtön egy rangadóval indított a bajnoki címvédő a második helyen álló, bukaresti rivális ellen. A találkozót egy öngól döntötte el, így a kolozsvári gárda 7 pontra növelte előnyét üldözőjével szemben, és nagy lépést tett, hogy zsinórban a harmadik alkalommal is elhódítsa a bajnoki címet.

A mérkőzés legjobbja a CFR kapusa, Arlauskis volt, köszönhetően annak, hogy a házigazdák vezetőedzője, Dan Petrescu ezúttal is elsősorban a kifogástalan védekezőmunkára helyezte a hangsúlyt. Az FCSB így több gólszerzési lehetőséget is kialakított a mérkőzés első részében. Tănase, Man és Florinel Coman is próbára tette a litván hálóőrt, azonban nem sikerült túljárniuk az eszén. Nem így Ovidiu Popescu, aki szerencsétlenül lépett bele a bal oldali szöglet után laposan a kapu elé lőtt labdába az első félidő derekán. A gól nem vetette vissza a vendégeket, akik tovább rohamozták a kolozsvári kaput, azonban csak kapufáig jutottak Coman révén. A másik oldalon egyedül Rondonnak volt lehetősége a gólszerzésre.

Szünet után az FCSB játékosai több lövéssel is próbálkoztak, azonban változatlanul nem sikerült hálóba juttatniuk a labdát, így vesztettek. A kudarc azt jelentheti számukra, hogy zsinórban az ötödik szezon ér úgy véget számukra, hogy nem sikerül megszerezniük a bajnoki címet, amit minden évben célkitűzésként fogalmaznak meg.


Labdarúgó 1. ligás rájátszás, felsőház, 3. forduló: Kolozsvári CFR – Bukaresti FCSB 1-0 (1-0)
Kolozsvár, dr. Constantin Rădulescu stadion, nézők nélkül. Vezette: Ovidiu Haţegan.
Gólszerző: Ov. Popescu (23 – öngól).
Sárga lap: Deac (29.), Bordeianu (72.), Burcă (75.), Ad. Păun (84.), illetve Tănase (38.), Nedelcu (45+1.), Planic (75.), Olaru (78.)
Kolozsvári CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (67. Petrila), Bordeianu, Djokovic (84. Aurelio) – Deac (84. Chipciu), Omrani (58. Rondon), Costache (59. Ad. Păun).
FCSB: Vlad – Creţu, Planic, Nedelcu (90+4. Miron), Ov. Popescu – Filip (33. Vînă, 62. Moruţan), Oaidă (62. Petre), Olaru – Man, Tănase, Coman.

NÉPÚJSÁG

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk