EL-selejtező: Bordeaux-ban egygólos hátrányba került a Videoton


Loin Nego, a Videoton FC (jobbra) és Gaetan Laborde, a francia Girondins Bordeaux játékosa a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulója első meccsén


A Videoton 2-1-es vereséget szenvedett a francia Girondins Bordeaux vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A fölényben futballozó hazai csapat Younousse Sankharé révén bő negyedóra után vezetést szerzett, de a szórványos székesfehérvári akciók egyikéből Marko Scepovic hamar egyenlített. A franciák szenegáli szélsője azonban még a szünet előtt ismét előnyhöz juttatta a Girondins Bordeaux-t.

Az első perctől az esélyesebb Girondins Bordeaux futballozott fölényben, azonban amikor labdát szerzett a Videoton, akkor bátran indult meg az ellenfél kapuja felé. Így nem is volt annyira váratlan, hogy először a francia kapusnak kellett védenie. A hazaiak továbbra is sokat próbálkoztak, de még tiszta lövőhelyzetekből sem találták el a kaput, mígnem Sankharé egy szép csukafejessel szerzett vezetést. A magyar bajnoki ezüstérmes azonban nem roppant össze, szórványos ellentámadásai továbbra is veszélyt rejtettek magukban, s egy ilyen formás akció végén Scepovic egyenlített. A magyarok öröme nem tartott sokáig, mert Sankharé duplázni tudott.

A folytatásban is a franciák irányítottak, de fölényük ekkor jobbára meddő volt, illetve a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak. A Videoton is próbálkozott, olykor tudott zavart okozni a bordeaux-i védelemben. A hajrában sem kapcsoltak nagyobb sebességi fokozatba a csapatok, így az eredmény nem változott a lefújásig.

A visszavágót csütörtökön Felcsúton rendezik.


Európa Liga-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés: Girondins Bordeaux (francia)-Videoton FC 2-1 (2-1)

Bordeaux, 21.337 néző, vezette: Bartosz Frankowski (lengyel).
Gólszerzők: Sankharé (18., 33.), illetve Scepovic (23.).
Sárga lap: Kamano (61.), Sankharé (62.), Arambarri (77.), illetve Hadzic (65.), Szolnoki (72.), Fejes (77.).
Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Lewczuk, Toulalan, Contento – Lerager, Arambarri, Sankharé (86. Plasil) – Kamano, Laborde (77. Mendy), Malcom.
Videoton FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Hadzic, Varga J. (57. Szolnoki), Pátkai (86. Maric), Suljic – Lazovic, Scepovic (78. Henty).

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk