Emberhátrányban két gólt hozott be az OSK


Nagyot küzdött a Sepsi OSK a Konstancai Viitorul ellen a labdarúgó 1. liga alsóházának rangadóján. A tengerpartiak egyhetes pihenő után azzal a céllal érkeztek Sepsiszentgyörgyre, hogy bebiztosítsák a bennmaradáshoz szükséges pontokat, és ehhez kis hátszelet is kaptak a játékvezetőtől. Nem számoltak azonban a szentgyörgyiek buldogtermészetével.

Frissebben kezdték a mérkőzést a vendégek, és a házigazdáknak legalább húsz percükbe telt, hogy ráébredjenek, nem Jászvásárral állnak szemben, hiszen ami elég volt szerdán, a kupameccsen, az már nem bizonyult megfelelőnek az agresszíven kitámadó Viitorul ellen. Középpályán folyton amazok voltak elsők a labdánál, és az első helyzetek is Niczuly kapujánál alakultak ki, ám a gólhoz kellett egy igen könnyen megadott büntető is, hiszen Carnat felsőkarját úgy érte a labda, hogy az ellenfele kevesebb mint egy méterről fejelte rá. Hét perccel később Ghiţă egy szöglet után kettőre növelte a konstancai előnyt.

A játék addigi képe és a 0-2 alapján kevesen gondolták volna, hogy itt még lehet keresni valamit, azonban az OSK lassan felvette az ellenfél ritmusát, és megjelentek a kapujelenetek Căbuz kapuja előtt is. A 42. percben pedig Fülöp Loránd két védő satujából is bele tudott piszkálni testvére, István szögletébe, hogy szépítsen.

A második félidőt azzal az elszántsággal kezdte az OSK, hogy fordítani fog, ám egy újabb játékvezetői ítélet ismét megfogta a lendületét. Carnat megkapta a második sárgáját egy sima szabálytalanság miatt (az elsőt a tizenegyesnél mutatta fel neki a játékvezető), és emberhátrányba került a házigazda. Aztán ráadásul egy konstancai ellentámadás újabb gólt eredményezett. Tíz játékossal is sikerült azonban egyenlíteniük a szentgyörgyieknek, és kis híja volt, hogy nem nyerték meg a meccset. Előbb Vaşvari szépített a Šafranko elkaszálása miatt megítélt tizenegyesből, majd négy perccel a vége előtt a szlovák csatár fejese az egyenlítést jelentette. Közben a 82. percben Fülöp Lorándot feltaszították a tizenhatoson belül, de a második büntetőt már nem fújta be Antonie játékvezető.

Ez volt az ötödik mérkőzése a Sepsi OSK-nak két hét alatt, és a folytatás is szombat–szerda–szombat ritmusban következik. Ilyen körülmények között immár másodjára sikerült helytállni emberhátrányban. Három idegenbeli találkozó következik Leo Grozavu csapata számára. Szerdán Clinceni-ben, majd kétszer Jászvásáron lép pályára: vasárnap a bajnoki alsóházban, aztán a kupa elődöntőjének visszavágóján.


Labdarúgó 1. liga, alsóház, 6. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Konstancai Viitorul 3-3 (1-2)
Sepsiszentgyörgy, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Andrei Antonie (Bukarest) – Vlad Bârleanu (Bukarest), Adrian Vornicu (Jászvásár). Tartalék: Ionuţ Coza (Cernica). Ellenőr: Cristian Nica (Ploieşti).
Gólszerzők: Fülöp Loránd (42.), Vaşvari (64. – büntetőből), Šafranko (86.), illetve Iancu (10. – büntetőből), Ghiţă (17.), Matei (58.).
Sárga lap: Carnat (11.), Bouhenna (32.), Vaşvari (51.), illetve Boboc (36.), Artean (64.).
Kiállítva: Carnat (48.).
Sepsi OSK: Niczuly – Carnat, Bouhenna, Tincu, Fl. Ştefan, Vaşvari (64. Velev), C. Popescu (32. Ştefănescu), Fülöp István (46. Achahbar), Kovács (79. Csiszér), Fülöp Loránd, Karanović (46. Šafranko).
Viitorul: Căbuz – Boboc (56. Dussaut), Mladen, Ghiţă, Cr. Ganea, Ciobanu, Artean (67. Iacob), Achim (58. De Nooijer), Iancu, Rivaldinho (67. L. Munteanu), Cr. Matei (67. Chiţu).

NÉPÚJSÁG

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk