Európa Liga: Döbbenetes fordulat a Vasas mérkőzésén


A Beitar Jeruzsálem középpályása, Yossi Benayoun ünnepli gólját a Vasas elleni mérkőzésen. Az izraeli csapat öt perc alatt három gólt szerzett, és megfordította az állást


Ötven mérkőzést játszottak a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörében, ezek közül három magyar érdekeltségű volt. Az ezeken a találkozókon történteket alább foglaljuk össze (az m4sport.hu jelentései alapján).

Varga Roland duplájával kétgólos előnyt szerzett az Európa Liga selejtezőjének első mérkőzésén a csütörtökön a lett Jelgava ellen pályára lépő Ferencváros. Az eredmény 2-0. A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben továbbjut, a Fradi a dán Midtjylland vagy az északír Derry City együttesével találkozik a következő körben.

Az Európa Liga selejtezőkörében a székesfehérvári Videoton hazai pályán kezdte meg szereplését a máltai Balzan együttese ellen és aratott kétgólos győzelmet. A visszavágót július 4-én, kedden játsszák.

Ugyancsak az Európa Liga-selejtezőjének első körében a Vasas az izraeli Beitar Jeruzsálem vendégeként lépett pályára és 4-3-as vereséget szenvedett, bár az 52. percben 3-1-re vezetett. A Vasas a hajrában öt perc alatt három gólt kapott. A visszavágót július 6-án rendezik. Aki továbbjut, az a Botev Plovdiv csapatával mérkőzhet meg a következő körben.

Az Európa Liga első selejtezőkörének csütörtöki eredményeit ide kattintva tekintheted át.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk