Férfi vízilabda BL: A mezőny és a döntő létszámát is növelik


A mezőny és a döntő létszámát is növelik a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

Az Európai Úszószövetség (LEN) csütörtöki sajtóközleménye szerint a szeptember elején kezdődő idényben már 16 együttes szerepel a sorozat főtábláján. A csapatok fele továbbjut a döntőtornára – vagyis Final Six helyett Final 8 lesz az elnevezése – amelynek a Pro Recco rendezésében Genova ad otthont 2018. június 6. és 9., vagy 7. és 9. között.

A LEN indoklása szerint kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesznek képesek a fináléban, mivel minden résztvevőnek ugyanannyi mérkőzést kell játszania. A hatos döntőben a főtábla két csoportgyőztese közvetlenül az elődöntőbe jutott.

A magyar szövetség (MVLSZ) honlapja leszögezi, a 16 főtáblás csapat közül 12-nek biztos a helye: a Szolnok mellett a Pro Recco (olasz), a Partizan Beograd (szerb), a Jug Dubrovnik (horvát), az Olympiakosz (görög), a Spandau 04 (német), a CNA Barceloneta (spanyol) és a Nice (francia) alkotta nyolcashoz csatlakozik a Hannover (német), az Alphen (holland), a Dinamo Moszkva (orosz) és a Dinamo Bucuresti (román).

A főtáblán a csapatok két nyolcas csoportban küzdenek majd, és az első négy-négy kerül a nyolcas fináléba, ahol az 5-8. helyért is rendeznek mérkőzéseket és a sorozat összdíjazása is nő.

“Ezzel a bővítéssel a Bajnokok Ligája még több vízilabda-rajongót érhet el, és nemcsak a kontinensünkön, hiszen nagy érdeklődést tapasztaltunk az amerikaiak részéről is. Büszkék vagyunk rá, hogy a legmagasabb szintű vízilabda klubsorozatunk minden területen egyre jobban teljesít. A BL márkává vált, nagyon népszerű, de néhány dologban, például a promóción és a televíziós közvetítés minőségén még szeretnénk javítani” – nyilatkozta Marco Birri, a LEN operatív igazgatója.

A magyar színeket a címvédő Szolnok mellett a legutóbb negyedik Eger és az OSC képviseli a BL-ben.


A férfi Bajnokok Ligája 2017/18-as idényének menetrendje

  • 1. selejtezőkör: szeptember 15-17.
  • 2. selejtezőkör: szeptember 29.-október 1.
  • 3. selejtezőkör: október 14-18.
  • csoportkör (14 forduló): október 25.-2018. május 9.
  • nyolcas döntő: 2018. június 6-9. vagy 7-9.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk