Hagi szembetámadta Bölönit: “Jöjjön haza, Marosvásárhelyre, és dolgozzon. Ingyen! Mert külföldön keresett pénzt, eleget”


Éles hangon replikázott Gheorghe Hagi Bölöni Lászlónak a Viitorul – FCSB (3-1) mérkőzés után, miután a marosvásárhelyi szakember azt mondta, hogy ha a tehetségkutatásra és a futballisták nevelésére berendezkedett Viitorul uralja a román bajnokságot, akkor a pontvadászattal valami nincs rendben.

A DigiSport szerint Haginak nem esett jól a korábbi csapattárs nyilatkozata, és válaszában emlékeztette, a spanyol bajnok Barcelona a világ legjelentősebb futballista neveldéjét üzemelteti. “Tisztelem a véleményét, de vajon melyik a világ legnagyobb labdarúgóiskolája? A Barcelona. Beszélni könnyű, és ez egyszer tévedtél, Laci. Tévedtél, Laci” – hajtogatta Hagi a FCSB elleni mérkőzést követően tartott sajtótájékoztatón.

A Viitorul tulajdonosa és szakmai vezetője emlékeztette Bölönit, hogy amikor a Sportinggal portugál bajnoki címet nyert, ő maga is foglalkozott a fiatalok beépítésével a felnőtt csapatba. Hagi azt ajánlotta volt játékostársának, hogy jöjjön haza Romániába, és viselje gondját a marosvásárhelyi alakulatnak.

“A Montpellier, amikor megnyerte a bajnokságot Franciaországban… Milyen könnyű beszélni! Gyerünk, Laci! Gyere Marosvásárhelyre, kezdjél dolgozni, hozd rendbe a pályát, tedd naggyá Marosvásárhelyt, és hagyd a szövegelést! Te, amikor Franciaországban voltál, a fiatalokkal foglalkoztál. Amikor megnyerted a Sportinggal a bajnoki címet, a portugál csapatnak nem volt jó az akadémiája? Van valami gond azzal, hogy Hagi van az első helyen, nem mutat jól? Azért vagyunk mi az első helyen, mert a többiek gyengék? Uraim, az Astra (a címvédő bajnok – a szerk.) nyert Európában (továbbjutott az Európa Liga csoportköréből – a szerk.). Lacinak azt üzenem, Románia olyan lesz, mint egyszer volt. Gyerünk, figyeljünk oda az akadémiákra, a fiatalokra” – mondta még Hagi.

S bár kijelentette, hogy nem zavarja Bölöni nyilatkozata, az 1. liga éllovasának menedzsere a továbbiakban is szurkálódott, az anyagi részleteket firtatva. “Én a magam útját járom. Nem haragszom Lacira, mert beszélni könnyű. Nehezebb magadra venni a hámot. Azt tanácsolom Lacinak, hogy térjen haza Marosvásárhelyre, és vezesse őket az élre. Tudják, mennyi a fizetésem? 500 euró, és soha nem vettem fel ezt a pénzt. Ezt ajánlom neki is, dolgozzon ingyen. Én hazajöttem, és elkezdtem dolgozni. Lentről kezdtem, ahogyan 10-12 évvel ezelőtt ajánlották, követtem a tanácsot. Remélem, nem haragszik meg, de felkérem, hogy jöjjön haza, és kezdjen el dolgozni, mert van itt munka elég. Mint falun! Hogyan kezdték el a belgák újjáépíteni a futballjukat? Önkéntesekkel! Gyerünk Laci, önkénteskedni, gyerünk, segítsd meg a román focit! Miért nem adtok neki feladatot a szövetségnél? De ingyen! Mert pénzt már keresett! Én az oxigénért is fizetek Konstancán. Ha levegőt veszek, fizetek! Könnyű beszélni, Laci, de mit tegyünk… A munka nehezebb. Elmegyünk az arabokhoz, összeszedünk valami pénzt. Amikor jött a Sporting, otthagyta a válogatottat… Pénzért, mert a szövetségnél kevés volt a pénz. Miért nem fejezte be a selejtezősorozatot?”

A DigiSport jelentésében emlékeztetett: Bölöni László a 2002-es világbajnoki selejtezősorozatban vezette a román válogatottat, amelynek éléről menet közben távozott, hogy aláírjon a Sportinghoz. Helyét 2001-ben éppen Gheorghe Hagi vette át, a román csapat pedig nem jutott ki a vb-re, miután elvesztette a Szlovénia elleni pótselejtezős párharcot.

A sajtótájékoztató végén Hagi újra üzent Bölöninek. Azt mondta, ha távozik a Viitorul kispadjáról, az első, akinek ajánlatot tesz, hogy elvállalja az edzői tisztséget, Bölöni lesz. “De nem vagyok biztos benne, hogy meg tudom fizetni az árát” – zárta mondandóját nem minden célzat nélkül.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk