Itt a vége! Halep nem jutott be a női egyes elődöntőjébe Wimbledonban


A másodikként kiemelt Simona Halep nem jutott be a wimbledoni füves pályás Grand Slam tenisztorna női egyes versenyének elődöntőjébe, mert kedden 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6 arányú vereséget szenvedett a magyar származású, brit Konta Johannától.

Halepnek ez volt az elmúlt hónapokban a harmadik lehetősége, hogy a WTA-világranglista élére kerüljön, ám ezzel nem sikerült élnie sem most, sem korábban, a Roland Garros-on vagy Eastbourne-ban.

Halep közel állt ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést, de végül 2 óra 38 perc után veszített. Ezzel megismételte tavalyi jó szereplését, ám nem sikerült az elődöntőbe jutnia, mint 2014-ben.

Halep nagyszerűen kezdte a meccset, 3-0-ra és 4-1-re is vezetett, de Konta (26, WTA-7.) 4-re kiegyenlített. A szett rövidítéssel ért véget, amit Halep uralt és 7-2-re megnyert.

A második játszmában 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok. A tie-breakben Halep 5-4-nél kétszer adogathatott, ám mindkettőt elbukta, Konta 7-5-re nyert, és kiegyenlítette a meccset.

A döntő szett elején Halepnek labdája volt a 2-0-hoz, de elveszítette, és 2-2 lett az állás. Ezt követően Konta elvette Halep adogatását, és ezt az előnyt gondosan őrizve, 6-4-re megnyerte a játszmát.

Halep négy ászt ütött, Konta hármat, mindketten 3-3 kettőshibát vétettek. Konta több nyerőt ütött, de sokkal több ki nem kényszerített hibát is vétett (26-48, illetve 7-36).

Simona Halep és Konta Johanna 2-2-re álltak ezt a meccset megelőzően az egymás elleni mérkőzések tekintetében. Halep legutóbb 6-1, 6-3-ra nyert Mamaián, a Fed Cup-ban, viszont azelőtti két WTA-meccsét elveszítette: 3-6, 6-3, 5-7-re 2015-ben, Wuhanban, és idén, 6-3, 7-6 (7), 2-6-ra Miamiban, a negyeddöntőben.

A negyeddöntőbe jutásért Halep 275.000 angol fontot és 430 WTA pontot kap.

Ha Halep győzött volna, világelsővé lépett volna elő. Így, a harmadik helyen álló Karolina Pliskova lesz hétfőtől a WTA világranglistájának vezetője.

Konta Johanna, aki Virginia Wade után (1978) az első brit hölgy, aki az All England Club gyepén az elődöntőbe jut, az amerikai Venus Williams ellen folytathatja.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk