Király gólpasszt adott Bödének


A ferencvárosi Cristian Ramirez (b) és a szombathelyi Gaál Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencváros – Swietelsky Haladás mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. július 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A címvédő Ferencváros magabiztos győzelemmel kezdte meg a labdarúgó OTP Bank Liga 2016/17-es idényét: a fővárosi csapat a nyitóforduló szombati játéknapján 3-1-re verte a Haladást úgy, hogy már az első félidőben 3-0-ra vezetett.

A Ferencváros a mérkőzés előtt kapta meg a Szuperkupát, amelyet hatodszorra hódított el, ezzel egyedüli rekorderré vált a sorozatban. Az előző idényben a bajnokságot és a Magyar Kupát is az FTC nyerte, így a kiírás értelmében automatikusan – külön mérkőzés nélkül – övé lett a Szuperkupa.

A találkozót lendületesen kezdte a hazai csapat, ennek eredményeként a 7. percben már két góllal vezetett: Böde előbb gólpasszt adott Trinksnek, majd maga is a kapuba talált. A Haladás negyedóra elteltével vette fel a mérkőzés ritmusát, ezután helyzeteket is alakított ki, de a hajrához közeledve Böde újabb gólt szerzett – Király kipasszolását lefülelve volt eredményes -, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

A kiegyenlítettebb játékot hozó második félidő elején kezezés miatt megítélt büntetőből szépített a vendégcsapat, de közelebb már nem tudott zárkózni az ekkor már erőit némileg kímélő, de így is megérdemelten nyerő Ferencvároshoz.

OTP Bank Liga, 1. forduló: Ferencváros-Swietelsky Haladás 3-1 (3-0)
Groupama Aréna, 6000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Trinks (3.), Böde (7., 36.), illetve Iszlai (52., 11-esből)
sárga lap: Pintér (79.), Djuricin (88.), illetve Wils (27.), Gaál (57.), Bosnjak (79.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Pintér Á., Gera (Nagy D., a szünetben) – Varga R., Trinks, Lovrencsics (Sesták, 64.) – Böde (Djuricin, 73.)
Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Iszlai, Overgoor (Kovács L., 60.), Ars (Williams, 68.), Gaál, Halmosi – Németh M. (Rácz, 81.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk