Kisorsolták a centenáriumi Copa América csoportösszetételeit, íme


A New York-i Hammerstein Ballroomban kisorsolták a centenáriumi Copa América csoportjait. A nagycsapatok közül Brazília járt a legjobban, Dunga kapitány futballcsapatának Ecuador, Haiti és Peru lesz az ellenfele. A házigazda amerikaiak nagyon belehúztak, hiszen a vb-negyeddöntős Kolumbiával és Costa Ricával, illetve a vb-selejtezősorozatban a 4. helyen álló Paraguayjal kerültek szembe az A csoportban. Mexikó kifogta az uruguayiakat, míg a világbajnoki ezüstérmes argentinok a Copa-címvédő Chilével csatázhatnak. A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a nyáron ünnepli alapításának 100. évfordulóját, és száz éve rendezték az első Copát is – ennek tiszteletére az idei verseny a Copa América Centenario elnevezést kapta.

A sorozat 45. kiírása során először fordul elő, hogy nem Dél-Amerika valamelyik országa, hanem az Egyesült Államok ad otthont a június 3-26. közötti eseménynek.

A Copa América sorsolása:

* A csoport: Egyesült Államok, Kolumbia, Costa Rica, Paraguay * B csoport: Brazília, Ecuador, Haiti, Peru * C csoport: Mexikó, Uruguay, Jamaica, Venezuela * D csoport: Argentína, Chile, Panama, Bolívia ►Origo

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk