Közel a fizetésképtelenséghez: csődvédelmet kér a Kolozsvári CFR?


Jövőre nem indulhatna az európai kupasorozatok egyikében sem a címtartó román futballbajnok.

Komoly anyagi gondokkal küzd a labdarúgó-bajnoki címtartó és éllovas Kolozsvári CFR 1907 csapata. Bár az együttes vezeti az 1. liga rangsorát, a játékosok és a klubalkalmazottak 3-4 hónapja nem kaptak fizetést, ezért a vezetők arra készülnek, hogy fizetésképtelennek nyilváníttaják magukat, és csődvédelembe menekülnek. A román bajnoknak ugyanis jelentős adósságai is vannak.

A CFR 1907-nek emellett több mint 1 millió eurós kártérítést kell kifizetne az elmúlt időszakban idő előtt menesztett Edward Iordănescu és Marius Șumudică vezetőedzőknek. A GSP értesülései szerint a gazdasági átszervezésre tavasszal vagy a jelenlegi idény végén kerülne sor. Ez azt jelentené, hogy a kolozsvári alakulat legalább egy évre kimaradna az európai kupákból, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanis nem fogadja be sorozataiba az ilyen problémákkal küzdő klubokat. Ez jelentős bevételkiesést jelent majd a sportszervezetnek, ugyanis az elmúlt években az európai kupákon való részvétel jelentős összegeket hozott a csapat költségvetésébe.

Az idézett forrás szerint a Kolozsvári CFR 1907-nek tavaly év végén 19,5 millió eurós tartozása volt, ennek több mint fele a tulajdonos követelései jelentik, aki a klub rendelkezésére bocsájtott pénzt kölcsönként vezette be a könyvelésbe.

  • Fotó: a Kolozsvári CFR 1907 közösségi oldala
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk