Középdöntőbe várják a magyar csapatot az Eb-n


Ljubomir Vranjes, a férfi kézilabda-válogatott svéd szövetségi kapitánya (b) a horvátországi kézilabda Európa-bajnokságra készülő válogatott utolsó hazai edzésén a Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában 2018. január 11-én. A magyar csapat először január 13-án lép pályára az olimpiai bajnok Dánok ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor

Pénteken elkezdődik a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság. A magyarok szombat este fél tíztől a dánokkal játsszák első csoportmeccsüket. További ellenfeleik a spanyolok és a csehek.

A csapat szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes a középdöntőbe jutást jelölte ki célként az alakulat számára. A magyar csapat jelentős átalakulás közben van, Nagy László, Iváncsik Gergő, Fazekas Nándor, Gulyás Péter, Zubai Szabolcs, Ilyés Ferenc és Iváncsik Tamás már nem tagja a keretnek, és különböző okok miatt nincs ott az Eb-n több más játékos sem.

Az Eb csoportbeosztása:

  • A-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland
  • B-csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria
  • C-csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia
  • D-csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, Magyarország

Közben elkezdődött a 2019-es férfi kézilabda világbajnokság selejtezője. Románia Olaszországban kezdte a sorozatot, és tegnap Bolzanóban 34-24-re nyert a házigazdák ellen.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk