Lampard: Nagy szakadék a Chelsea és a Liverpool vagy a City között


Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere a saját útját járná londoni együttesével, nem pedig mások, így az angol élvonalban meghatározó Liverpool és a Manchester City példáját követné.

A 41 éves szakember – aki tavaly nyáron vette át a Chelsea irányítását – a The Football Show című műsorban elmondta: egy folyamat részeként a saját útjukat járják annak érdekében, hogy a londoni együttes ismét csúcsra jusson a Premier League-ben, és nem próbálnak meg másokat utánozni. Hozzátette:

a Liverpool és a Manchester City egyértelműen csapata előtt jár, nem mérhetik hozzájuk magukat.

“Bolond lennék azt sugallni, hogy képesek vagyunk rövid időn belül áthidalni a köztünk lévő szakadékot, mert ezekben a klubokban topjátékosok és remek edzők bevonásával már régóta szisztematikus és kemény munka zajlik” – nyilatkozta.

“A saját magunk útját kell végigjárnunk, és nem megpróbálni másokat lemásolni. A szezonban a tapasztaltabb játékosok segítettek a fiataloknak, de tisztában vagyunk vele, hogy rövid a keretünk” – mondta Lampard. A nemzetközi szövetség (FIFA) a fiatal labdarúgókra vonatkozó szerződtetési szabályok megszegése miatt két átigazolási időszakból kizárta a Chelsea-t. A londoni klub azonban csak nyáron nem igazolhatott, mert sikeres fellebbezést követően a második, idén januárra vonatkozó tiltását törölték. Lampard az ősz egyik meglepetését szolgáltatta a PL-ben, hogy csapatával így is versenyképes tudott maradni.

Az április végéig biztosan kényszerszünetet tartó angol élvonalban

a Chelsea 29 mérkőzésen szerzett 48 pontjával a negyedik, Bajnokok Ligája-részvételt érő helyen áll.

Lampard elmondta: “nagyon elégedett” a mostani helyezésükkel, és kifejezte örömét, hogy az átigazolási stop miatt korlátozottan induló átmeneti szezonjukból a fiatal tehetségeikre támaszkodva ilyen sokat ki tudtak hozni.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk