Magyarország továbbjutott az F csoportból, megvan az Eb-nyolcaddöntő!


Már biztosan nyolcaddöntős a magyar fociválogatott az Európa-bajnokságon, miután Németország legyőzte Észak-Írországot. Bernd Storck (53) csapata szerdán lép pályára Portugália ellen az utolsó csoportmérkőzésén, de már „csak” az a kérdés, hogy a válogatott első, második vagy harmadik lesz az F csoportban. Dzsudzsák Balázsék felszabadultabban focizhatnak Cristiano Ronaldóék ellen, mivel a legrosszabb esetben is csoport harmadikként tovább jutottak.

A segítség a németektől jött. A csoportelsőségért versenyben lévő négypontos Németország a hárompontos Észak-Írország ellen játszotta utolsó csoportmeccsét. Joachim Löw együttese Mario Gomez (30) révén az első félidőben megszerezte a vezetést.
Gomez góljának nemcsak a németek, hanem mi magyarok is örülhettünk /Fotó: AFP
A magyar válogatott futballistái megnyugodhatnak, különösebb teher nélkül léphetnek tehát pályára. – Az első helyen szeretnénk végezni, most is ott vagyunk és ezt nem szeretnénk kiadni a kezünkből, ha már két meccs után így állunk. Szeretnénk megmutatni, hogy jó csapat a magyar – mondta a válogatott sajtótájékoztatóján Lovrencsics Gergő (27). ►Blikk

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk