Maros KK-győzelem a Galaci Phoenix ellen: Pita 32 pontos!


Megszerezte idénybeli ötödik győzelmét a Maros Kosárlabdaklub: Marosvásárhely Nemzeti Ligás férfi kosárlabda-csapata főleg a mérkőzés első felében nyújtott jobb védekezőmunkájának köszönhetően 85:78-ra nyert a Galaci Phoenix ellen a bajnokság 12. fordulójában, csütörtök este, a ligeti sportcsarnokban.

A házigazdák végig vezetve diadalmaskodtak, a hajrá csak néhány játékvezetői hibának “köszönhetően” lett szoros, amelyeket a nagyszünet előtt, illetve a harmadik negyed végén követtek el az ítészek. Hozzájárult a vártnál feszültebb zárópercek hangulatához a házigazdák kevésbé sikeres harmadik negyedbéli rajtja is, amikor a kikötővárosiak 11-0-lás rohammal indítottak. A tigrisek azonban egyszer sem engedték igazán közel riválisukat, és végül megérdemelten nyertek.

A mérkőzésen a marosvásárhelyi közönség újra találkozhatott a Maros KK két korábbi játékosával: míg azonban Ernest Kalvét a végén pacsizni is odahívták, a vásárhelyi klub elleni csődeljárást kezdeményező Dragoș Andreit valamennyi labdaérintése alkalmával kifütyülték.


Az eredmény: Maros KK – Galaci Phoenix 85:78 (26-17, 26-9, 10-18, 23-24)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Alin Faur, Ionuț Moraru, Amalia Marchiș. Ellenőr: Marian Oprea.
Játszottak:

  • Maros KK: Sánta 10 pont, Steff 3, Borșa 18, Person 10, Pita 32, cserék: Stăncuț 12 pont, Engi, Ilicov, Gîrbea.
  • Phoenix: Petrișor 2, Maciucă, Pavlovic 19, Gugino 12, Miller 24, cserék: D. Andrei, Sabău 3, Kalve 14, Hadzifezovic 4.
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk