Maros Maraton: Meghirdették a 8. amatőr rafting-, kajak-, kenu- és szlalomversenyt


Nyolcadik alkalommal szervezi meg az Outdoor Experience április 21-23. között a Maros Maraton elnevezésű amatőr rafting-, kajak-, kenu- és szlalomversenyt, amelyre több mint 200 résztvevőt várnak.

A versenyre a Maros felső szakaszán, a Maros-szorosban kerül sor, Gödemesterháza (Meştera) és Ratosnya (Răstoliţa) között – mondta el a szervezők nevében keddi sajtóértekezletén Madaras Balázs.

‘A nyolcadik alkalommal sorra kerülő Maros Maraton amatőröknek szervezett rafting-, kajak-, kenu- és szlalomverseny. Van egy kiemelt technikai számunk, a szlalom és egy embert próbáló, 24 kilométeres maratonunk. A szlalom egy rövidebb szakaszon zajlik, sziklák és örvények között, ahol felfüggesztett, megszámozott kapukat kell a vízfolyás irányában, illetve némelyiket a sodrás ellenében megkerülni, ami egyáltalán nem egyszerű feladat, főleg, hogy a kapukhoz nem szabad hozzáérni. Örömünkre szolgál, hogy a verseny egyre népszerűbb, nyolc éve ötvenen kezdtük, most több mint kétszázan leszünk’ – nyilatkozta Madaras Balázs.

A verseny nehézségi szintje ZWC (kezdők) és WWII (haladók) között változik.

A versenyt nyolc kategóriában szervezik meg, lesz vadvízi kajak (2,6 méternél rövidebb), river runner kajak (2,6 m – 3,2 m között), szlalom kajak, túra kajak, felfújható kenu-trekk, felfújható kajak, raft és nyílt kategória – ismertette Iulia Vizi, a maraton szóvivője.

Minden résztvevőnek kötelessége bemutatni a felszerelését, és befizetni a regisztrációs díjat. A rajt és cél között a folyó jobb partján levő ellenőrző ponton minden részvevő köteles megállni. A versenyzők saját felelősségükre indulnak a versenyen. Mentőmellény és sisak használata kötelező a verseny teljes időtartalma alatt.

Tavaly 180 résztvevője volt a maratonnak, nagy részük romániai, de indultak magyarországi, bulgáriai, ausztriai és franciaországi versenyzők is.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk