Mekkora baki az Olymnpique Marseille – Tottenham BL-meccsen!


Fotó: RMC Sport

Nem tudták az Olympique Marseille játékosai, hogy a döntetlen elég lehet a továbbjutásukhoz a Tottenham elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen!

Az angol csapat az 5. hosszabbításpercben szerezte meg a győztes találatot, amikor a franciák mindent egy lapra feltéve rohamoztak. Ha nem kapott volna gólt a végén, a Marseille a csoport 3. helyén végzett volna, és az Európa-liga tizenhatoddöntőjében folytathatta volna. Vereségével azonban negyedik lett a Bajnokok Ligája D csoportjában, és kiesett.

Az Olympique játékosa, Chancel Mbemba az RMC Sportnak elmondta, ő és társai nem tudták, hogy a döntetlen is megfelel nekik.

„Mi, a pályán nem tudtuk, de a padon ülők igen. Nem volt közöttünk kommunikáció. Mérgesek vagyunk amiatt, ami a végén történt. Ez a mi hibánk”

– mondta Mbemba.

Kedd este az Olympique Marseille 2-1-re kikapott a Tottenhamtől. Mbemba a 45+2. percben vezetést szerzett a házigazdáknak, a Tottenham Lenglet révén egyenlített az 54-ben. A 90+5. percben pedig a Tottenham ismét betalált egy ellentámadás végén, Hojbjerg révén, miközben a házigazdák edzője, Igor Tudor a pályára is befutott, hogy kétségbeesett integetésével védőit visszazárkózásra bírja.

A csoport másik meccsén, a Sporting – Frankfurt találkozó a németek 2-1-es sikerét hozta (gólszerzők: Gomes, 39. / Kamadaa, 62. – tizenegyesből, Muani, 72.). A D csoportból így a Tottenham és a Frankfurt kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, a Sporting pedig az Európa Ligában folytathatja. A Marseille az utolsó helyen végzett a csoportban, és kiesett.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

* A csoport: Liverpool FC – SSC Napoli 2-0, Rangers FC – AFC Ajax 1-3. A végeredmény: 1. (továbbjutott) Napoli 15 pont, 2. (továbbjutott) Liverpool FC 15, 3. (Európa-liga) AFC Ajax 6, 4. Rangers FC 0.

* C csoport: Bayern München – Internazionale 2-0, Viktoria Plzen – FC Barcelona 2-4. A végeredmény: 1. (továbbjutott) Bayern München 18 pont, 2. (továbbjutott) Internazionale 10, 3. (Európa-liga) FC Barcelona 7, 4. Viktoria Plzen 0.

* D csoport: Sporting CP – Eintracht Frankfurt 1-2, Olympique Marseille – Tottenham Hotspur 1-2. A végeredmény: 1. (továbbjutott) Tottenham Hotspur 11 pont, 2. (továbbjutott) Eintracht Frankfurt 10, 3. (Európa-liga) Sporting CP 7, 4. Olympique Marseille 6.

* B csoport: FC Porto – Atlético Madrid 2-1, Bayer Leverkusen – Club Brugge 0-0. A végeredmény: 1. (továbbjutott) FC Porto 12 pont, 2. (továbbjutott) Club Brugge 11, 3. (Európa-liga) Bayer Leverkusen 5, 4. Atlético Madrid 5

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk