Miklós Edit horrorbalesete: helikopterrel vitték kórházba a sízőt!


Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó Altenmarkt-Zauchensee-i lesikló verseny edzésén, ami után mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A csíkszeredai születésű magyar sízőnek egy jobb kanyarban szétcsúsztak a lábai, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldódott le, és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is.

A 28 éves Miklós Editet mentőhelikopterrel vitték le a célba, és láthatóan nagy fájdalmai voltak, a lábát fogta. Később rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pongaui kórházba szállították, ahová Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kísérte el. A sportvezető tájékoztatása szerint a 28 éves Miklós Edit térdét ugyan helyre tették, de az továbbra is instabil, ami arra utal, hogy megsérültek a szalagok. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy “csak” megnyúltak, vagy esetleg szakadás is történt-e.

Az elmúlt napok erős havazásai miatt csütörtökön, pénteken és szombaton is törölni kellett az ausztriai programot, de vasárnapra derült idő fogadta a versenyzőket, így a terveknek megfelelően 9.30-kor elkezdődött a hivatalos tréning. Hármas rajtszámmal Nadia Fanchini hasonló körülmények között bukott, neki is szétcsúsztak a lábai egy kanyarban, de a pályának már egy lejjebb fekvő részén. Az olasz versenyzőért, akit a pályát szegélyező oldalháló fogott meg, szintén mentőhelikopter jött. Ekkor kellett először félbeszakítani az edzést, másodszor pedig Miklós Edit bukását követően. A két szerencsétlenül járt síző természetesen nem indult a vk-futamon. (Miklós Edit három verseny után ötödik helyen állt a leggyorsabb szakág vk-pontversenyében.)

Az Altenmarkt-Zauchensee-i versenyt nagy érdeklődés övezte, mert két hónappal kartörését követően itt tért vissza a leggyorsabb szám olimpiai és világbajnoka, az amerikai Lindsey Vonn. Első hivatalos csúszásán, az edzésen a 38. időt érte el, végül 13. lett. A versenyt nagy meglepetésre a hazai közönség előtt szereplő Christine Scheyer nyerte.

A vasárnapi programban eredetileg szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeztek volna, de a szervezők döntése értelmében 9.30-kor lesikló tréninget tartottak, majd 12.15-kor következett a verseny.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk