Nem ússza meg ennyivel: bíróság elé mehet Vettel


Az FIA hivatalos vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e további intézkedések meghozatala Sebastian Vettellel szemben a Bakuban történt incidens miatt.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel az Azerbajdzsáni Nagydíjon küzdöttek egymással, amikor az élen álló brit pilóta a német szerint szándékosan lelassított, ő pedig hátulról belement a Mercedesbe. Mindkét autó enyhén sérült, ezt követően Vettel Hamilton mellé ment, majd oldalról ráhúzta Ferrariját ellenfele versenygépére, így újra ütközés lett a vége.

A verseny során „veszélyes vezetésért” Vettelt 10 másodperces stop & go büntetéssel sújtották, azonban a hírek szerint a motorsportot irányító testület nem volt elégedett ezzel a szankcióval. Az FIA egyik szóvivője elárulta, megvizsgálták a helyzetet, és az a döntés született, hogy az ügyet nem zárják le ennyivel.

Az FIA hivatalos közleményében ez áll: „Az Azerbajdzsáni Nagydíjon az 5-ös (Sebastian Vettel) és 44-es rajtszámú (Lewis Hamilton) versenyzők közötti ütközést követően július 3-án, hétfőn az FIA tovább fogja vizsgálni a baleset okait annak érdekében, hogy eldöntse, szükségesek-e további intézkedések. Ennek a folyamatnak az eredményéről a következő, Osztrák Nagydíj előtt nyilvánossá tesszük a közleményünket.”

Vettel tavaly megúszta, hogy az FIA Nemzetközi Törvényszéke elé kelljen mennie: akkor a Mexikói Nagydíj alatt csúnya szavakat használt Charlie Whitinggal, az FIA versenyigazgatójával szemben. Az esetet követően a német bocsánatot kért, ezért nem volt további intézkedés vele szemben, azzal a feltétellel, hogy amennyiben újabb súlyos dolgot követ el, akkor már nem lesznek elnézőek vele szemben.

Jelen esetben Vettel dolgát nehezíti, hogy nem ismerte be, hogy hibázott volna – büntetése akár versenyről való eltiltás is lehet.

Az FIA által kezdeményezett vizsgálat eredménye az lehet, hogy Vettel ügye az FIA Nemzetközi Törvényszéke elé kerül.

f1vilag.hu

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk