Robben végleg visszavonult


A holland válogatottal világ- és Európa-bajnoki érmes Arjen Robben bejelentette, hogy végleg felhagy a labdarúgással. Fotó: a futballista Facebook-oldala.

A 37 éves futballista, aki másodjára vonult vissza, Instagram-oldalán közölte döntését. Első ízben 2019-ben vett búcsút a sportágtól, karrierjét azonban 2020 júniusában felújította, visszatérve első profi klubjába, a holland élvonalban szereplő Groningenhez.

“Kedves barátaim, úgy döntöttem, hogy befejezem a futballpályafutásomat. Nagyon nehéz választás volt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az érzelmi támogatásért”

– írta most Robben.

A sebességéről és villámgyors cseleiről híres szélső legutóbbi, s immár utolsónak tekinthető szezonjában mindössze hét mérkőzést játszott. Klubkarrierjét a Groningenben 2000-ben kezdte, majd szerepelt a PSV Eindhovenben, légióskodott a Chelsea-nél, 2007 és 2009 között a Real Madridnál, majd egy évtizeden át (2009-2019) erősítette a Bayern Münchent.

A holland mellett angol, spanyol és német bajnoki címeket is begyűjtött, a Bayernnel nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. A válogatott színeiben 2003 és 2017 között 96 meccsen jutott szóhoz, és 37-szer volt eredményes. A nemzeti együttessel világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2014-ben bronzérmes lett.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk