Román elődöntő Sencsenben


Simona Halep bejutott a kínai Sencsenben zajló, 626.750 dollár összdíjazású WTA-torna elődöntőjébe, miután csütörtökön 6:2, 6:2 arányban legyőzte a fehérorosz Aryna Sabalenkát. A torna főesélyesének tartott Halepnek mindössze 57 percre volt szüksége, hogy túllépjen 19 éves, WTA-73. riválisán, aki az első fordulóban Monica Niculescut búcsúztatta.

Halep, aki 4 ászt ütött, 2 kettőshibát vétett, és 11 nyerő mellé mindössze 5 ki nem kényszerített hibát követett el, esélyt sem hagyott ellenfelének, aki 4 kettős hibát és 12 nyerőt ütött, és 22 ki nem kényszerített hibát hozott össze. Halepnek 42.663 dollár és 110 WTA pont jár a győzelemért, az elődöntőben Irina Beguval játszhat, aki 7:5, 7:5-tel lépett túl Babos Tímeán.

A másik elődöntőben az orosz Marija Sarapova, aki 6:3, 6:3-mal búcsúztatta a kazah Zarina Diást, a cseh Kateřina Siniakovával játszik, aki a negyeddöntőben honfitársát, Kristýna Plískovát győzte le 6:2, 6:2 arányban. Halep és Begu a párosok versenyében is érdekelt, ahol a pénteki elődöntőben az Anna Blinkova/Nicola Geuer orosz-német páros ellen lépnek pályára.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk