Románia csak döntetlent ért el Kazahsztánban


Gólnélküli döntetlennel ért véget kedden este Asztanában a Kazahsztán – Románia 2018-as labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzés. A román válogatott tagjainak nem sikerült alkalmazkodniuk az asztanai műfüves pályához, és gyengébb játékkal rukkoltak elő, mint szombaton Jerevánban (5-0 Örményország ellen).

Az első félidőben jobban ment a román csapat játéka, ám két fontos ember, Grigore és Chipciu és lesérült, a kazahok két erős becsúszása után, amit le sem fújt a játékvezető.

A mérkőzés első helyzetét Stancu hagyta ki (9 p.), majd a házigazdák kerültek jó helyzetbe, de Hizsnicsenko hibázott, ezt követően Toşca figyelmetlenségét kellett Tătăruşánunak javítania.

A félidő hátralévő részében a román csapat uralta a pályát, mi több, a 45. percben Chipciu ellen a büntetőterületen belül szabálytalankodtak a hazaiak, ám a játékvezető továbbot intett. A bíráskodás egyébként a hazaiak néhol durva játékának kedvezett.

A második félidőben a fizikailag megroppant román csapat gyengébben játszott, csak Popa és Stancu került kedvezőbb helyzetbe, de próbálkozásuk nem volt eredményes.

Románia újabb két értékes pontot veszített, miután az első meccsen is döntetlenre játszott Montenegróval (1-1).

Románia a következő selejtező mérkőzésen, november 11-én, hazai pályán fogadja Lengyelország együttesét.

Labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzés, E csoport: Kazahsztán – Románia 0-0

  • Asztana, Asztana Aréna, 12.300 néző. Vezette: Manuel De Sousa (portugál).
  • Sárga lap: Somko (36.), Kuat (80.).
  • Kazahsztán: Sztas Pokatilov – Ieldos Ahmetov, Szergej Malüj, Jurij Logvinenko – Abzal Beiszebekov, Szerikjan Muzsikov, Szamat Szmakov, Iszlambek Kuat (86. Ashat Taghiberghen), Dmitri Somko – Makszat Bajzsanov (66. Azat Nurgaliev) – Szergej Hizsnicsenko (82. Roman Murtazajev).
  • Románia: Ciprian Tătăruşanu – Romario Benzar, Cristian Săpunaru, Dragoş Grigore (26. Cosmin Moţi), Alin Toşca – Răzvan Marin, Ovidiu Hoban – Adrian Popa (84. Florin Andone), Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu (46. Gabriel Enache) – Bogdan Stancu.

A csoport másik két mérkőzésén: Dánia – Montenegró 0-1, Lengyelország – Örményország 2-1.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk