Románia elfogyott a végére: gól nélküli döntetlen Dánia ellen


Gól nélküli döntetlennel ért véget vasárnap késő este a Kolozsvár Arénában a Románia és Dánia közötti labdarúgó mérkőzés a 2018-as világbajnokság E selejtezőcsoportjában.

A román csapat igen szerény játékkal rukkolt elő, zsinórban negyedik mérkőzésén bizonyult képtelennek a gólszerzésre, és ezzel az eredménnyel jelentősen csökkentette esélyeit, hogy kijusson az oroszországi világbajnokságra. S bár összehozott néhány helyzetet, a meccs végét egyértelműen a dánok uralták. Romániának az utolsó öt hazai mérkőzéséből egyet sem sikerült megnyernie.

Christoph Daum csapata viszonylag jól kezdett, előbb Răzvan Marin (4.), majd Keserü (18.) került jó helyzetbe. A dán csapatból elsőként Eriksen veszélyeztetett (20.). Keserü a 25. percben második nagy helyzetét is kihagyta, a félidőt a vendégcsapat zárta jobban. A második játékrész első perceiben ugyancsak a dánok szerezhettek volna gólt, azonban Eriksent (47.) Chiricheş blokkolta. A román csapat utolsó helyzetét mintegy fél órával a vége előtt (!) jegyeztük: a 62. percben Chipciu éles szögből lőtt, Schmeichel hárított. A hajrát a dánok bírták jobban erőnléti szempontból, így a házigazdák a végén még örülhettek is, hogy megúszták kapott gól nélkül, hiszen a skandináv csapat több jó lehetőséget elpuskázott az utolsó negyedórában: Braithwaite az oldalhálóba lőtt (78.), majd Vestergaard fejjel veszélyeztetett (82.) később Jörgensen négy méterről nem találta el a kaput (87.), aztán Braithwaite célozta meg Tătărușanu kapuját, de Toşca beleállt a lövésbe (87.), végül Eriksen 20 méterről mellé bombázott (90+1.).

Románia június 10-én játssza következő mérkőzését, Lengyelországban.

Labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés, E csoport, 5. forduló: Románia – Dánia 0-0

  • Kolozsvár, Kolozsvár Aréna, 26.895 néző, vezette: Martin Atkinson (angol).
  • Sárga lap: Mihai Pintilii (90.), illetve Andreas Cornelius (45.), Peter Ankersen (60.).
  • Románia: Ciprian Tătăruşanu – Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheş, Alin Toşca – Romario Benzar, Mihai Pintilii, Răzvan Marin, Iasmin Latovlevici (76. Dorin Rotariu) – Nicolae Stanciu – Alexandru Chipciu (86. Andrei Ivan), Claudiu Keserü (63. Denis Alibec).
  • Dánia: Kasper Schmeichel – Simon Kjaer (46. Mathias Zanka Jörgensen), Andreas Christensen, Jannik Vestergaard – Peter Ankersen, William Kvist, Lasse Schöne (69. Martin Braithwaite), Thomas Delaney, Riza Durmisi – Christian Eriksen, Andreas Cornelius.

Az E csoport további eredményei: Örményország – Kazahsztán 2-0, Montenegró – Lengyelország 1-2.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk