Steril támadójáték itt is, ott is: továbbment az Astra


Gólnélküli döntetlenre játszott az Astra a Zira ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágójában, az első mérkőzésen szerzett két gólos előny birtokában így továbbjutott a harmadik selejtezőkörbe, ahol az ukrán Olekszandrija lesz az ellenfele.

A román csapat előnye megőrzésére rendezkedett be az azerbajdzsáni csapat otthonában rendezett, csütörtök esti találkozón. Ezzel magyarázható, hogy az első jelentős helyzeteket a házigazdák alakították ki, és néhányszor alaposan megdolgoztatták a vendégek kapusát. Ahogy teltek a percek, úgy nőtt a nyomás Iliev kapujának előterében, ez azonban nem köszönt vissza semmilyen formában az eredményjelzőn. Az Astra első valamirevaló gólszerzési lehetőségére a 34. percig kellett várni, ekkor Nicoară éles szögből lőtt kapura, a labdát egy védő nehezen hárította.

A korábbi CFR-játékosnak két társa is volt a támadóvonalban, Chipirliu azonban semmiféle veszélyt nem jelentett Nazirov kapujára, míg Belu egy ízben próbálkozott lövéssel, de nem találta el a kaput. Chipirliut le is hozta a második játékrész első negyedórája végén az Astra edzője, Eduard Iordănescu, a helyére belépő Le Tallec első megmozdulása kis híján gólt eredményezett: fejese kevéssel kerülte el a kaput. Az Astra ezzel nagyjából ellőtte minden puskaporát, a továbbiakban inkább a védekezésre összpontosított, főleg, hogy az azeriek sem nagyon bírták szusszal. Amikor pedig mégis felértek a román csapat kapujához, Iliev hárított – mint tette Djurici lövése alkalmával.

0-0 lett a vége, az Astra kvalifikált.


Labdarúgó Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó mérkőzés: Zira – Astra 0-0. Továbbjutott: Astra, 3-1-gyel.
Baku, Dalga Aréna, 2000 néző. Vezette: Georgij Vadacikoria (grúz).
Sárga lap: Djurici (30.), Gadze (39.), Igbekoyi (57.), illetve Al. Ioniță (47.), Nicoară (48.).
Zira: Nazirov – Matei (84. Guliyev), Krneta, Boum, Khalizade – Ibekoyi (60. Gurbanov), Djuric – Manga, Sadygov (72. Aliyev), Belfort – Gadze.
Astra: Iliev – Belu, Polczak, Erico, Stan – Mrzljak, Dandea, Mraquinhos (80. Piţian) – Ioniţă (69. Balaure), Chipirliu (59. Le Tallec), Nicoară.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk