Testvérpárharc és meg nem adott gólok: így nyert a Sepsi OSK a Viitorul ellen


Megszerezte második győzelmét a Sepsi OSK a labdarúgó 1. ligában: az újonc háromszékiek meglepetésre 1-0-ra felülmúlták a bajnoki címtartó Konstancai Viitorult szombaton, a 4. fordulóban Brassóban rendezett mérkőzésen. A találkozó egyetlen gólját Patrick Petre remek indításából Hadnagy Attila szerezte, a 2. hosszabbításpercben.

A Viitorul emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, miután csapatkapitánya, Kevin Boli a 78. percben megkapta második sárga lapját és ezzel a pirosat is. A mérkőzés érdekessége, hogy testvérpárharcra adott alkalmat: szembekerült egymással a Sepsi OSK-nál szereplő Claudiu Herea, valamint a Viitorul játékosa, Ovidiu Herea.

A tengerpartiak zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el, az egy hete az 1. ligában, valamint hét közben a Bajnokok Ligája-selejtezőben jegyzett kudarc után. Hiába uralták a játékot, sokat hibáztak házigazdájuk térfelén, gyakran vesztettek labdát a büntetőterülethez közeledve, így a helyzetek elmaradtak. Első igazán veszélyes helyzetükre a 44. percig kellett várni, amikor Niczuly Roland kivédte Eric lövését. Ezt megelőzően George Țucudean betalált ugyan, de lesről indult a mozdulata (21.). A második félidő nyitányán deja-vu érzésük lehetett a Hagi-csapat szurkolóinak: Țucudean újra gólt lőtt (48.), Kovács István játékvezető pedig ismételten nem érvényesítette a találatot – ezúttal azonban tévesen. Ez eléggé visszavetette a vendégek kezdeményező kedvét, így a végéig csak két igazán komoly lehetőséget jegyeztünk még fel a Viitorul részéről, mindkettőt elhibázták, az elsőt Doru Dumitrescu (50.), a másikat Florin Coman (88.) révén.

A másik oldalon a később gólt szerző Hadnagy Attila már a 28. percben előnyhöz juttatthatta volna csapatát, amikor egyedül vezette rá a labdát az ellenfél kapujára, Rîmniceanu azonban verhetetlennek bizonyult. A Sepsi OSK litván légiósa, Papsys révén is megkezdhette volna a gólgyártást (43.), de a konstancai hálóőr ezúttal is helyén volt, akárcsak Claudiu Herea (60.) és Thiaw (86.) lehetőségénél. Már-már elkönyveltük a gólnélküli döntetlent, Hadnagy Attila azonban másként gondolta: egy sikertelen lövését követően Patrick Petre remek keresztpasszát mesteri mozdulattal tette maga elé, majd futtából kilőtte a hosszú sarkot.


Labdarúgó 1. liga, 4. forduló: Sepsi OSK – Viitorul 1-0 (0-0)

Brassó, Ifjúsági stadion, vezette: Kovács István.
Gólszerző: Hadnagy Attila (90+2.).
Sárga lap: Oros (73.), illetve Boli (2., 78.), Dumitrescu (57.).
Kiállítva: Boli (78.).
Sepsi: Niczuly – Răduțoiu, I. Ursu, Oros, C. Grecu – Ghinga, Thiaw – P. Petre, Cl. Herea (90. Mitra), Papsys (58. Huiban) – Hadnagy (90+4. Burlacu).
Viitorul: Rîmniceanu – S. Rădoi, Hodorogea, Mladen, Boli – A. Ciobanu, D. Dumitrescu (58. Cicâldău), Cr. Ganea – Ov. Herea, Țucudean, Eric.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk