Torpi Waterpolo Camp: vízilabda-tábor Marosvásárhelyen


Három napos vízilabdatábor kezdődik pénteken Marosvásárhelyen, a Torpi Sportklub szervezésében. Az úttörőnek számító kezdeményezés célja népszerűsíteni a sportágat, ezért a városba utazott a sportági szövetség elnöke és a felnőtt válogatott edzője is.

Mindketten hangsúlyozták, mennyire fontos a gyerekekben és szülőkben is tudatosítani mindenek előtt a póló létezését, hiszen az elmúlt 30 évben ilyen tekintetben nemigen történt semmi. A vizes sportok mélyponton vannak, talán sohasem voltak ilyen nehéz helyzetben, mint most, amikor a nemrégiben Budapesten zárult vizes világbajnokságon egyetlen érmet sem szerzett a román küldöttség. Egyértelmű, hogy valamit tenni kell, és ilyenként a marosvásárhelyi vízilabdatábor, amely a szakma, az önkormányzat és a szponzorok közös erőfeszítése alapján valósul meg, remekül szolgálja a célt, hangoztatta a sportági szövetség elnöke.

A rendezvényen 15 év alatti gyerekek vesznek részt, fiúk és lányok vegyesen az ország különböző városaiból – Marosvásárhelyről is.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk