Üzent Hosszú Katinkának a Román Úszó- és Öttusaszövetség elnöke


Kilenc ország több mint 360 sportolója vesz részt Románia nemzetközi úszóbajnokságán, amelyre május 25-28. között kerül sor Bukarestben – jelentette be szerdán Camelia Potec, a Román Úszó- és Öttusaszövetség elnöke.

‘Fontos verseny ez, mert világbajnoki kvótát lehet szerezni. Idén kilenc ország, rekordszámú, 366 sportolója vesz részt a bajnokságon, 266 férfi és 140 nő. Sajnos a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem jön idén Bukarestbe. Viccesen üzent, hogy kihagy egy évet, hogy még jobban hiányozzon, de az úszósport számos nagy neve jelen lesz a Dinamo-medencében’ – mondta Potec.

A román válogatottnak, amely kénytelen a sérülést szenvedett Robert Glinţát nélkülözni, 7 felnőtt és 33 ifjúsági tagja van. ‘Azt szeretnénk, hogy minél több versenyzőnk kvótát teljesítsen a budapesti világbajnokságra’ – hangsúlyozta az elnök.

Románia nemzetközi úszóbajnokságán pénzdíjak is vannak. Az első helyért 10.000, a másodikért 7.000, a harmadik helyért 5.000 euró jár, a negyedik hely 3.000, az ötödik 2.000, a hatodik 1.000 eurót ér.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk!