Váratlan fordulat az ASA csődeljárása ügyében


Megmenekült Marosvásárhely 1. ligás labdarúgóklubja a csődtől: az ASA-nak sikerült megállapodnia valamennyi partnerével, akik elmaradt pénzük folyósítását szorgalmazták, így egyetlen olyan követelés sem maradt, amelynek alapján indokolt lett volna kimondani a sportszervezet felszámolását, számolt be a DigiSport. Ilyen körülmények között az alakulat folytathatja működését, és az élvonalbeli bajnokság mezőnyének tagja marad a továbbiakban is. A DigiSport értesülését a klub egyelőre nem erősítette meg.

Előzetesen arról szóltak a hírek, hogy december 9-én kimondják a klub csődjét, aminek következtében a Hivatásos Labdarúgóliga kénytelen lesz kizárni a csapatot az 1. ligából. Erről itt írtunk.

A klub azonban nem ússza meg az újabb pontlevonást. A bajnokságot hat büntetőponttal kezdő alakulattól további három pontot levonnak, mert nem tudták hitelt érdemlő módon igazolni, hogy szeptember 30-án regisztrált adósságaikat november 30-áig rendezni tudták. Nem csak az ASA van ebben a helyzetben, a Medgyesi Gaz Metan és a Zsilvásárhelyi Pandurii ugyanilyen büntetést kap, míg a Temesvári Poli ACS és a Jászvásári CSM Politehnica az utolsó száz méteren kerülte el a megrovást.

A döntés egyelőre nem hivatalos, csak december 23-án jelenti be a labdarúgó-szövetség, a DigiSport szerint azért, hogy ne vegyék el a szóban forgó csapatok futballistáinak a játékkedvét, és ne befolyásolják vele a szereplésüket.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk